Βίντεο ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από το Φ.Σ. Νίκαιας Κερατσινίου
Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας - Κερατσινίου δημιούργησε ένα βίντεο με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα. Με σύνθημα ''Δράσε μην μένεις θεατής! Κάποιο αδέσποτο ή και μη σε έχει ανάγκη!'', απευθύνει έκκληση βοήθειας για τα 40+ ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Λίγα λόγια για το Σωματείο
 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας - Κερατσινίου ιδρύθηκε το 2009 με την υπ΄ αριθμόν 4176/2009 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Είναι ένας σύλλογος ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και η δράση του υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές.

Σκοπός του Σωματείου μας είναι η περίθαλψη και γενικά η φροντίδα και η προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς και σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και κάθε Δημόσια ή Διοικητική Αρχή, η επίλυση θεμάτων που αναφέρονται σε αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα (καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων, παθητικής ή ενεργητικής μορφής).


Ο Δήμος Νίκαιας, παρατηρώντας το έργο των εθελοντών και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για τη συνέχισή του, παραχώρησε στο Σωματείο μας χώρο για την δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα


Με εθελοντική εργασία και οικονομική βοήθεια από μέλη και φίλους του σωματείου, καταφέραμε να κατασκευάσουμε το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Νίκαια.


Στο καταφύγιο μας αυτή την στιγμή φιλοξενούμε 41 ζώα, αριθμός που κατά καιρούς αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα τις συνθήκες και τις περιστάσεις.


Κριτήριο για να εισέλθει ένα ζώο στο καταφύγιο είναι η κατάσταση της υγείας του, η ηλικία του αλλά και οι κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν και επιτάσσουν την περισυλλογή του από το Σωματείο μας. Όταν αποκατασταθεί η υγεία τους, μεγαλώσουν ή αναρρώσουν , περνάμε στην διαδικασία των υιοθεσιών. Μέχρι στιγμής έχουμε περιθάλψει και προωθήσει για υιοθεσία 160 αδέσποτα ζώα.


Οι ανάγκες του Σωματείου σε τροφές, φάρμακα, αναλώσιμα και ιατρική περίθαλψη (στειρώσεις, εμβολιασμοί, θεραπείες) είναι τεράστιες και πολύ συχνά βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να αρνηθούμε την ανάληψη περιστατικών λόγω του δυσβάστακτου κόστους.


Κάθε μήνα χρειαζόμαστε 45 σακιά ξηρά τροφή (900κιλά), κονσέρβες, ρύζι για μαγείρεμα, κρέατα, λάδι (ηλιέλαιο), μπολάκια, κατσαρόλες, λουράκια, παιχνίδια, σκυλόσπιτα, αντιπαρασιτικά χάπια DRONTAL, FRONTLINE SPRAY, ZYLAPOUR TABS 300 mg, VIBRAMYCIN 100 mg, AUGMENTIN 500/125 mg, είδη καθαρισμού (Σκούπες, φαράσια, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, σακούλες σκουπιδιών μεγάλες, γάντια μιας χρήσης , υγρό πιάτων, σφουγγαράκια, χλωρίνη, κ.λπ.) βίδες-πρόκες (διάφορες), καδρόνια (ξύλα).


ΠΑΝΤΑ χρειαζόμαστε Ανθρώπους για να μας βοηθήσουν στο τάισμα και στον καθαρισμό των χώρων, αλλά το ποιο σημαντικό είναι να παίξουν και να βγάλουν βόλτα τα ζώα μας ώστε να γίνουν πιο κοινωνικά.


Βοηθήστε με όποιον τρόπο μπορείτε...Η ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!


Τηλέφωνο επικοινωνίας 697 81 95 389 (what's up) κυρία Βιβή Τρατρά


 Βίντεο0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld