Ρόδος: Προκάλεσε τον θάνατο του σκύλου του με νέφτι και το πέταξε στα σκουπίδια




Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» τα οποία μάλιστα έχουν ήδη στραφεί με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του ζώου!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μήνυση η οποία κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου διά των δικηγόρων του σωματείου κ.κ. Γιώργου Κυπραίου και Γεωργίας Διμέλη, το περιστατικό βασανισμού και τελικά θανάτου του ζώου σημειώθηκε πριν από ένα μήνα, στις 17 Μαΐου 2014 το απόγευμα.

Μέλη του σωματείου που είχαν μεταβεί για επίσκεψη σε σπίτι συγγενικού τους προσώπου, όταν άκουσαν ξαφνικά κραυγές που διήρκησαν περίπου 15 λεπτά χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν αρχικά τι ήταν και από πού προέρχονται. Με έντονη ανησυχία βγήκαν από το σπίτι όπως και άλλοι περιοίκοι και διαπίστωσαν πως οι κραυγές προέρχονταν από το σπίτι του 28χρονου.

Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε ο ιδιοκτήτης ο οποίος απουσίαζε και σε ερωτήσεις που του έγιναν για το περιστατικό απέφευγε να απαντήσει και δήλωσε απλώς ότι το σκυλί του ήταν άρρωστο, είχε πληγές το έκανε μπάνιο και τελικά αυτό πέθανε. Ο ίδιος – σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά- αρνήθηκε να δείξει το ζώο με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Ωστόσο ο 28χρονος είχε προλάβει να μεταφέρει το νεκρό ζώο στα σκουπίδια. Εκεί το βρήκαν οι αστυνομικοί και εν συνεχεία και τα μέλη του Φιλοζωικού σωματείου και το μετέφεραν σε κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από τοξική ουσία και συγκεκριμένα νέφτι.

Τα μέλη του σωματείου ζητούν να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος όποιου ευθύνεται για το θάνατο του ζώου. 



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld