Αγρίνιο: Τοποθετήθηκε η πρώτη ταΐστρα - ποτίστρα για τα αδέσποτα ζώα


Η καινούργια δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα κακώς κείμενα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ο αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης Γεώργιος, (με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζώα) είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης του Αγρινίου. Μαζί με την πενταμελή επιτροπή συζητούν καθημερινά να βρεθεί τρόπος για την συνύπαρξη αδέσποτων και πολιτών. 


Όπως κάθε αρχή αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες, αλλά ο κ. Μελιάδης έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπαθεί καθημερινά να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων που υπάρχει στην Πόλη μας. Όπως μας ανέφερε ήδη έχει βρεθεί ο χώρος για την δημιουργία ενδιαιτήματος 60 θέσεων ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι τέλος Μαρτίου. Θα είναι ένα όμορφος διαμορφωμένος χώρος με τις προϋποθέσεις του Νόμου έτσι ώστε να υπάρχει άμεση και καθημερινή επαφή των πολιτών με τα αδέσποτα ζώα τα οποία θα φιλοξενεί . Δηλαδή θα μπορεί ο κάθε πολίτης που θέλει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο να επισκεφτεί το ενδιαίτημα, να τα δει από κοντά, παίρνοντας από εθελοντές σωματείων που θα βρίσκονται καθημερινά εκεί, τις απαραίτητες πληροφορίες για το αδέσποτο που θα ενδιαφερθεί να υιοθετήσει. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος έτσι ώστε ο πολίτης να μπορεί να μείνει μόνος του με το σκυλάκι που θα θέλει να υιοθετήσει. 

Τα μέλη και οι εθελοντές της ένωσης και των σωματείων της πόλης του Αγρινίου θα είναι δίπλα τους..Όλοι μαζί μπορούμε. Στο πρόγραμμα του Δήμου είναι να τοποθετηθούν και άλλες ταίστρες-ποτίστρες περιμετρικά της πόλης. Η αρχή έγινε.. θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες μας σε συνεργασία με το Δήμο θα έχουν σαν αποτέλεσμα την συνύπαρξή μας με τα αδέσποτα ζώα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι τα αδέσποτα .. δεν τα σπέρνεις και φυτρώνουν.. κάποιος ανεύθυνος συμπολίτης μας τα αφήνει στους δρόμους και στην μοίρα τους..

Ζωοφιλική Ένωση Ενεργών Πολιτών Αγρινίου

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld