Λίλα: Ο σκύλος μασκότ του Charlie Hebdo που επέζησε της σφαγής


Στη σφαγή που έγινε στο περιοδικό Charlie Hebdo υπήρχε ένας σιωπηρός μάρτυρας. ο οποίο μάλιστα έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο. Η Λίλα. Το κόκερ σπάνιελ, μασκότ του γραφείου.

Αμέσως μετά το μακελειό η καφετί σκυλίτσα έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο σαστισμένη, αμήχανη και φοβισμένη.

Η Λίλα

Οπως λένε, πάντως, όσοι βρέθηκαν στο χώρο του μακελειού, αμέσως μετά τη σφαγή, η στάθηκε πάνωα από όλους τους σκιτσογράφους και τους δημοσιογράφους του Charlie Hebdo, αποχαιρετώντας τους έτσι, με το δικό της τρόπο. Ωστόσο, «κόλλησε» επί ώρες κοντά στον αγαπημένο της, τον σκιτσογράφος Καμπί.

Ο Καμπί

Νωρίτερα, ο Καμπί, είχε φθάσει στο γραφείο έχοντας τυλιγμένο στην τσάντα του ένα κομμάτι ζαμπόν δώρο για την Λίλα στην πρώτη συνάντηση των συντακτών για το νέο έτος, ενώ η μασκότ του γραφείου είχε χαιρετήσει έναν έναν τους συντάκτες καθώς έμπαιναν στο γραφείο τρέχοντας ανάμεσα στα πόδια τους.

Η Λίλα γνώριζε ότι ο πάντα γενναιόδωρος Καμπί θα της έδινε απλόχερα τα χάδια του και έτσι στάθηκε πλάι του στο τραπέζι των συσκέψεων.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Τα αδέλφια Κουασί μπήκαν στο κτίριο και σκόρπισαν το θάνατο. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde, η Σιγκολέν Βινσόν, δημοσιογράφος του περιοδικού, που ήταν στα γραφεία τη στιγμή του μακελειού αλλά γλίτωσε, περιγράφει τα όσα τρομακτικά εκτυλίχθηκαν.

Ο ένας από τους αδελφούς Κουασί την κοίταξε στα μάτια και της είπε: «Μην φοβάστε. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, δεν θα σας σκοτώσουμε. Εμείς δεν σκοτώνουμε γυναίκες. Αλλά σκεφτείτε τι κάνετε. Αυτό που κάνετε είναι λάθος. Σας απαλλάσσω αλλά για αυτό και μόνο πρέπει να διαβάσετε το Κοράνι».

Απελπισμένη καθώς ήταν, του έγνεψε καταφατικά. Εμεινε ξαπλωμένη στο πάτωμα μέχρι που κατάλαβε ότι οι τρομοκράτες έφυγαν. Στη συνέχεια σύρθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου είχε εκ τυλιχθεί η φρίκη. «Καθώς πήγαινα προς τα εκεί, και χωρίς να είμαι σίγουρη ότι όντως έχουν φύγει, άκουσα πυροβολισμούς στο δρόμο. Και τα μικρά βηματάκια της Λίλα. Ετσι κατάλαβα που ήταν ο Καμπί».
iefimerida

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld