Καρπενήσι: Αθωώθηκε ο ιερέας που είχε ρίξει νερό σε αδέσποτο σκύλο


Ο ιερέας παραδέχτηκε ότι έριξε νερό στο σκυλί για να το διώξει από το προαύλιο της εκκλησίας - Κατηγορήθηκε για κακοποίηση ζώου αλλά στο δικαστήριο δεν αποδείχτηκε αν το νερό ήταν ζεστό ώστε να πιστοποιηθεί η κακοποίηση ζώου.

Το περιστατικό έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου 2013. Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Καρπενησίου κ. Ευάγγελος Πλατής στην προσπάθειά του να διώξει ένα σκυλί (το γνωστό "λιοντάρι", μασκότ της πόλης Καρπενησίου - φωτο) από το προαύλιο της εκκλησίας όπως ο ίδιος είπε του έριξε κρύο νερό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ισχυρίστηκε ότι είδε τον ιερέα να ρίχνει "αχνιστό νερό", στο ζώο το οποίο τρομοκρατήθηκε και έφυγε ουρλιάζοντας. Τα ουρλιαχτά του ζώου άκουσαν πολλοί καρπενησιώτες όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας προχώρησε σε έγγραφη και επώνυμη καταγγελία η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φιλόζωων στο Καρπενήσι. Ο Εισαγγελέας Ευρυτανίας, άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του ιερέα σύμφωνα με τον νόμο 4039/12.

Στην ακροαματική διαδικασία που έγινε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στο δικαστήριο Ευρυτανίας, ο ιερέας είπε ότι αγαπά τα ζώα, "... και τα ζώα είναι πλάσματα του Θεού".

Αλλά, όπως είπε, ήθελε να φύγει ο σκύλος από την είσοδο της εκκλησίας διότι την εκκλησία θα επισκεπτόταν ένα σχολείο με μικρά παιδάκια και φοβήθηκε μήπως ο σκύλος -αν και άκακος όπως όλοι γνωρίζουν και κατατέθηκε στο δικαστήριο- δαγκώσει κάποιο μικρό παιδί.

"Από τον φόβο της ευθύνης απέναντι στα παιδιά, έδιωξα το σκύλο από το προαύλιο" είπε ο ιερέας "..και χρησιμοποίησα ένα μπρίκι με κρύο νερό και όχι καυτό όπως είχε πει ο μάρτυρας, που κατήγγειλε το περιστατικό. "

Το δικαστήριο δέχτηκε την εξήγηση του ιερέα και τον αθώωσε χωρίς αμφιβολία, διότι αφενός μεν δεν αποδείχτηκε ότι το νερό ήταν καυτό, αφετέρου κανένας μάρτυρας δεν είπε ότι είδε μετά το σκυλί τραυματισμένο ή καμένο από καυτό νερό. Αντίθετα ειπώθηκε ότι ο σκύλος εμφανίστηκε ξανά στο "στέκι" του την πλατεία της πόλης, και "δεν φαίνεται να είχε κάτι".


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld