Μαγειρείο - Delivery για σκύλους στην Αθήνα


Δύο δραστήριες νεαρές μαγειρεύουν καθημερινά κυρίως πιάτα αλλά και γλυκιές λιχουδιές αποκλειστικά και μόνο για τετράποδους πελάτες, κάθε ηλικίας και ράτσας! Τα μενού της Ηλέκτρας Παπά και της Μαντώς Μουρμουράκη περιλαμβάνουν και gourmet συνταγές με σολομό, πρόβατο ή γαλοπούλα, ενώ οι μπισκοτένιοι μεζέδες από βρόμη και μέλι σερβίρονται ως επιδόρπια σε πεινασμένα σκυλάκια!

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα την οποία υλοποίησαν οι δύο όμορφες φίλες από την Αθήνα, αποφασίζοντας -σε δύσκολες εποχές- να ανοίξουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση. Η αρχή για το «μαγέρικο»-ντελιβεράδικο Peteat έγινε ουσιαστικά όταν ο μικρόσωμος Πέπερ της Ηλέκτρας Παπά άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα ο κτηνίατρος να της προτείνει να του δίνει μαγειρευτό φαγητό, το οποίο θα του ετοίμαζε εκείνη στην κουζίνα του σπιτιού της. 


«Τις συνταγές για τους σκύλους λοιπόν τις πρότεινε σε πρώτη φάση ο γιατρός, ενώ στη συνέχεια τις εμπλούτισα μαζί με τη Μαντώ, προσθέτοντας λαχανικά, βότανα και πλούσια σε βιταμίνες υλικά, που βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη των τετράποδων» λέει στην «Espresso» η νεαρή Ηλέκτρα, η οποία διαπίστωσε ότι από τη στιγμή που ο ασθενής Πέπερ άρχισε να τρώει μαγειρευτά αισθάνθηκε πολύ καλύτερα.

«Ηταν εντυπωσιακό αυτό που συνέβη, αφού ο σκύλος μου με τη συγκεκριμένη διατροφή απέκτησε και πάλι ενέργεια, ενώ τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούσαν άρχισαν να εξαλείφονται με γρήγορους ρυθμούς. Τελικά, το μαγειρευτό φαγητό τον ωφέλησε τόσο πολύ, που από τότε μέχρι σήμερα μαγειρεύω πλέον πιο συχνά για εκείνον παρά για μένα! Υπάρχουν στιγμές που εγώ μπορεί να φάω κάτι απ' έξω, αλλά στον Πέπερ θα δώσω οπωσδήποτε το σπιτικό φαγητό» προσθέτει η ίδια.


Προβλήματα υγείας


Μαγειρευτό φαγητό έδινε στα δικά της σκυλάκια, στον Μπάκι και στη Μοίρα, και η Μαντώ Μουρμουράκη. 

«Είχε αρχίσει εδώ και καιρό να με προβληματίζει όλο αυτό το θέμα με το φαγητό των σκυλιών. Εψαχνα μέσα στο διαδίκτυο και ενημερωνόμουν για τα πάντα, μέχρι που -μετά από μια κουβέντα που είχα με την Ηλέκτρα- αποφάσισα να τους μαγειρεύω. Βλέποντας τη λαχτάρα του Μπάκι και της Μοίρας αλλά και τη συμπεριφορά τους αρκετό διάστημα μετά, συνειδητοποίησα πως είχα πράξει σωστά.

Ετσι σκεφτήκαμε ότι αφού τα δικά μας σκυλιά έχουν καλύτερα αποτελέσματα τρώγοντας καθημερινά μαγειρευτά, γιατί όλη αυτή τη γνώση που έχουμε αποκτήσει να μην τη μετατρέψουμε σε επιχείρηση για το όφελος κι άλλων σκυλιών»
εξηγεί η Μαντώ, που μαζί με την Ηλέκτρα φωτογραφήθηκαν μέσα στην κουζίνα του Peteat, όπου ετοιμάζουν μόνες τους τις σκυλίσιες λιχουδιές.


Οπως μας αποκαλύπτουν οι νεαρές εμπνεύστριες του «μαγέρικου» για σκύλους, τα βασικά υλικά τους, όπως το κρέας, ο σολομός ή οι σαρδέλες, τα επιλέγουν οι ίδιες, όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούν. 

«Ψωνίζουμε από τον χασάπη, και μάλιστα είναι όλα φιλέτα. Δεν χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση ζωικά υποπροϊόντα, ενώ για να είμαστε απολύτως σίγουρες δεν χρησιμοποιούμε κιμά.

Στις συνταγές μας βέβαια δεν βάζουμε ποτέ αλάτι, πιπέρι ή πράσινη πιπέρια, γιατί δεν κάνει καλό στον σκύλο, ενώ επιλέγουμε χρωματιστές πιπεριές και κάποια βότανα που ξέρουμε ότι αρέσουν, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό το φαγητό τους»
λέει η Ηλέκτρα Παπά παρουσιάζοντας κάποιες από τις συνταγές του Peteat, όπως κοτόπουλο με ρύζι, χρωματιστές πιπεριές και καρότο και μοσχάρι με μακαρόνι ολικής, πράσινο φασολάκι και κίτρινη πιπεριά. Οι δύο μαγείρισσες -με τη βοήθεια κτηνιάτρου- έχουν φροντίσει να ενημερωθούν για ό,τι αφορά τη σωστή σκυλίσια διατροφή, με αποτέλεσμα να έχουν φτιάξει οκτώ μενού, από τα οποία ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου μπορεί να επιλέξει βάσει των αναγκών του τετράποδου φίλου του.

«Το ψάξαμε πρώτα για τα δικά μας σκυλιά και μετά καταφέραμε και το εξελίξαμε. Δεν θα φτιάχναμε ποτέ ένα μενού που δεν θα ήμασταν σίγουρες ότι κάνει καλό στο κατοικίδιο. Ζητάμε πάντα την ηλικία, το φύλο, την κατάσταση της υγείας του, ώστε να προτείνουμε τα κατάλληλα μενού. Επειτα ο καθένας επιλέγει κι εμείς απλώς αναλαμβάνουμε να το μαγειρέψουμε και να του το στείλουμε σε πακέτα. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος πως απαγορεύεται να δίνουμε στα σκυλιά μας τα δικά μας αποφάγια, κι αυτό γιατί έχουν αλάτι, μπαχαρικά, ντομάτα, σκόρδο, λεμόνι, όπως επίσης πρέπει να αποφεύγουμε τα κόκαλα, τις πέτσες και φυσικά το χοιρινό που προκαλεί την ψευδολύσσα» καταλήγει η Μαντώ Μουρμουράκη, που μαζί με την Ηλέκτρα Παπά λαμβάνουν παραγγελίες στην ιστοσελίδα peteat.gr.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld