Κιλκίς: Υποχρεωτική η δήλωση των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς στο Μητρώο του Δήμου
Υποχρεωτική καθίσταται από το Δήμο Κιλκίς η δήλωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο αντίστοιχο Μητρώο του Δήμου.

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας) ανακοινώνεται προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την καταχώριση αντιγράφου του επικαιροποιημένου βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων τους στον οικείο Δήμο.

Το βιβλιάριο υγείας παρέχει πληροφορίες για την ημερομηνία εφαρμογής του αντιλυσσικού εμβολίου αλλά και για τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου ή των ζώων συντροφιάς, ενημερώνεται δε από τον κτηνίατρο και θα πρέπει να δηλώνεται στο Δήμο. Η δήλωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων,γάτων) στο αντίστοιχο Μητρώο του Δήμου είναι υποχρεωτική.

Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής (κα Βικτωρία Γούναρη τηλ. 23413 52244) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση παράλειψης της καταχώρισης αντιγράφου του επικαιροποιημένου βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων συντροφιάς στο Δήμο, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους(επιβολή προστίμου 300ευρώ) βάσει του Ν. 4039/12, άρθρο 21.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld