Βόλος: Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στο καταφύγιο έπειτα από τις εικόνες ντροπής


Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πρόκειται να προβεί σήμερα σε νέο έλεγχο στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές. Οι εικόνες από την κατάσταση στο καταφύγιο που δημοσίευσε μέσω Facebook η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, αλλά και καταγγελίες που έχουν γίνει από φιλόζωους και την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, ενεργοποίησαν την υπηρεσία (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).


Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, το τελευταίο τετράμηνο έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων στο Καταφύγιο του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές. Οι τρεις προέρχονται από τρεις διαφορετικές φιλοζωικές οργανώσεις και μία από την ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Τίθεται κυρίως θέμα φιλοξενίας υπεράριθμων σε σχέση με τις θέσεις ζώων αλλά και ζήτημα υγιεινής των αδέσποτων. Σήμερα, δεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη κλιμακίου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής στο Καταφύγιο του Δήμου Βόλου. Η υπηρεσία έχει κληθεί και έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο ενδιαίτημα και στο παρελθόν, εντοπίζοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα στη φιλοξενία υπεράριθμων ζώων.

Οπως είναι γνωστό, τη νέα κινητοποίηση της Κτηνιατρικής προκάλεσαν φωτογραφίες που ανέβηκαν στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου στο Facebook και στις οποίες απεικονίζεται η κατάσταση που επικρατεί στο καταφύγιο αδέσποτων.

Σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο, ακαθαρσίες μέσα στα κλουβιά όπου στοιβάζεται υπερδιπλάσιος αριθμός σκυλιών, αδέσποτα εκτεθειμένα στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες, δοχεία άδεια από τροφή και κουβάδες με λιγοστό νερό γεμάτο κάμπιες, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μέλους της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, που μπήκε στο χώρο. Τις φωτογραφίες συνοδεύουν σχόλια για εγκληματική εγκατάλειψη και αμέλεια των ζώων στο καταφύγιο και απευθύνεται πρόσκληση για παρέμβαση Εισαγγελέα.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Τάσο Μπατζιάκα, όλα τα παραπάνω αποτελούν τυχαίο γεγονός. Οπως εξήγησε το περασμένο Σάββατο η υπάλληλος που είναι επιφορτισμένη με τη φροντίδα των αδέσποτων και την καθαριότητα του χώρου, αναγκάστηκε να φύγει από το καταφύγιο. Αγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο και επιχείρησαν να κλέψουν σίδερα και η ίδια τρομοκρατημένη πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. «Την Κυριακή της συνέβη κάτι και δεν πήγε», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες δεν θα επαναληφθούν.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld