Αλεξανδρούπολη: Αυτή είναι η ποινή του 70χρονου που χτύπησε με ξύλο αδέσποτο


Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ (προβλέπεται επιπλέον πρόστιμο 30.000 ευρώ και από τις αστυνομικές Αρχές), επέβαλε δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε 70χρονο για κακοποίηση αδέσποτου σκύλου, στον οικισμό του Απαλού.

Στις 6 Ιουλίου ο 70χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μετά από καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων ότι κακοποιούσε τον σκύλο, χρησιμοποιώντας ξύλο επάνω στο οποίο είχε στερεώσει καρφιά (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι είναι φιλόζωος και ότι ουδέποτε κακοποίησε το ζώο, το οποίο, όπως υποστήριξε, ήταν αδικαιολόγητα επιθετικό με τους ηλικιωμένους. Επίσης, απέδωσε τα τραύματα που έφερε το ζώο σε επίθεση άλλου αδέσποτου, αλλά οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την εισαγγελέα και τους δικαστές.

Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι το ξύλο με τα καρφιά ήταν ένα αυτοσχέδιο εργαλείο του ηλικιωμένου άνδρα το οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για να μαζεύει χαρτιά ή σκουπίδια.

Η δίκη έγινε παρουσία φιλόζωων της περιοχής, που βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την κακοποίηση των ζώων.


ΑΜΠΕ
Φώτο αρχείου

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld