Έγιναν μια γροθιά και έσωσαν δεκάδες σκυλιά από τη φωτιά στον Καρέα (Φώτο - Βίντεο)


Υπεράνθρωπες προσπάθειες έκαναν εθελοντές προκειμένου να σώσουν δεκάδες σκυλιά από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Καρέα. Οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα το κυνοκομείο που βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο Σακέτα.

Εθελοντές και άνθρωποι του Δήμου έσπευσαν χθες το απόγευμα στο σημείο για να απομακρύνουν τα ζώα και να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Κάποια σκυλιά πανικοβλήθηκαν, ενώ κάποια άλλα αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.




Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες καθώς και η καταγραφή των γεγονότων από την εθελόντρια Αντιγόνη Μ.

''Δεν έχω λόγια για το τι σκηνές ζήσαμε. Ας είναι καλά όσοι ήρθαν να βοηθήσουν, όσοι έτρεχαν μέσα στους καπνούς στην πλαγιά να πιάσουν πανικόβλητα σκυλιά που έτρεχαν προς τη φωτιά, όσοι κουβάλησαν ημιλιπόθυμα ζώα 30 κιλών στα χέρια, όσοι πήραν αγκαλιά χελώνες και τις έσωσαν από βέβαιο θάνατο! Όσοι προσέφεραν τα αυτοκίνητά τους για να φυγαδευτούν οι σκύλοι και δεν πτοήθηκαν από τους εμετούς στα καθίσματα. 


Ζώντας αυτή τη φρίκη σήμερα, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια των ζώων που εισέπνεαν τον καπνό και χτυπιόντουσαν για να μας ξεφύγουν γιατί δεν καταλάβαιναν ότι προσπαθούσαμε να τα φυγαδεύσουμε... βλέποντας και ακούγοντας το τρίξιμο της φωτιάς, την καταστροφή του δάσους, σκεφτόμενη τα άγρια ζώα του βουνού που βρήκαν φρικτό θάνατο... αποκτώντας τέτοιες αναμνήσεις από τη σημερινή μέρα... έχω μόνο να ευχηθώ σε αυτούς που μας έκαναν σήμερα να κλάψουμε, να καούν ζωντανοί.

Όμως υπάρχει και η καλή πλευρά.
 

Μπράβο σε όλους για την αντοχή, για την προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα κάποιων αναίσθητων ανεγκέφαλων, για την αγάπη που χάρισαν σήμερα, γιατί απόψε δεκάδες αθώα ζώα είναι ασφαλή μακριά από τη φωτιά.''


Η Προστασία ζώων Βύρωνα αναφέρει:

'' Χίλια ευχαριστώ είναι λίγα σ' αυτούς που έτρεξαν πάνω, μετέφεραν ζώα, βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τους πυροσβέστες, την αστυνομία, το στρατό ξηράς και το Δήμο Βύρωνα που όλοι μαζί συντονίστηκαν και βοήθησαν ο καθένας με το τρόπο του!
Ευχόμαστε περαστικά σε όσους τραυματίστηκαν (μερικοί κι από δαγκώματα φοβικών σκύλων)!
Δυστυχώς δεν γινόταν να απαντηθούν όλες οι κλήσεις λόγω του τρεξίματος!
Τέλος ευχαριστούμε όσους άνοιξαν τα σπίτια τους αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία που φιλοξενούν ζωάκια όπως επίσης και όσους έμειναν μέχρι τέλος και βοήθησαν στην τακτοποίηση των ζώων στο χώρο που τα μεταφέραμε!
Επίσης ένα ευχαριστώ σε όσους πρόσφεραν τροφές! '' 


Δείτε το βίντεο από τις ειδήσεις του Star (17.00')





0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld