Λάρισα: Σκότωσε σκύλο σέρνοντάς τον με το αμάξι (Σκληρές Φώτο)



Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά βίας σε βάρος των ζώων. Το Σάββατο 11 Ιουλίου, 51χρονος άνδρας που θέλει να λέγεται άνθρωπος, στην περιοχή Μακρυχωρίου Λάρισας έδεσε με τριχιά σκύλο στο αμάξι και τον έσερνε στο χωριό μέχρι το σημείο όπου και τον παράτησε

Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία για το περιστατικό και ενημέρωση του Φιλοζωικού Σωματείου ''Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας'' πως το ζώο ίσως είναι ακόμα ζωντανό, εθελοντές έσπευσαν στο σημείο το όποιο ο «άνθρωπος» αυτός άφησε το ζώο που μόλις είχε βάναυσα κακοποιήσει. 

 

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια των εθελοντών του σωματείου που βρέθηκαν εκεί προσπαθώντας να σώσουν τον σκύλο: «ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ , βρήκαμε τον σκύλο να ανασαίνει με δυσκολία κάτω από τον δυνατό ήλιο κατά τις 11.30 το πρωί, αμέσως τον βάλαμε στο αμάξι και ξεκινήσαμε για τον κτηνίατρο. Δυστυχώς πέθανε στα χέρια μας μέσα στο αμάξι αφού για μερικά δευτερόλεπτα σαν τελευταία αναλαμπή κινήθηκε και μας κοίταξε... ίσως να ένιωσε ότι προσπαθούσαμε μαζί του...κάναμε μαλάξεις μήπως το συγκρατήσουμε αλλα...δυστυχώς ».

Η διάγνωση του κτηνιάτρου ήταν ότι υπέκυψε από τα εγκαύματα που είχε και έφερε πολλαπλά σπασίματα, πιο συγκεκριμένα τα κόκκαλα του ζώου από τη μέση και κάτω ήταν όλα διαλυμένα.
 


'' Το γεγονός που μας εξοργίζει και ταυτόχρονα μας θλίβει είναι ότι οι συγχωριανοί του «κύριου», που ΕΔΕΣΕ και ΕΣΥΡΕ τον σκύλο του στο χωριο του Μακρυχωρίου, αρνούνται να τον καταγγείλουν και να δώσουν το όνομα του λέγοντας: «Εγώ δεν είδα κάτι», «Μην με ανακατεύετε, δεν θέλω να μπλέξω» , και δεν σκέφτονται πως ένας «άνθρωπος» που κακοποίει με αυτόν τον τρόπο ένα ζώο μπορεί την επόμενη φορά να γίνει επικίνδυνος για κάποιον συνάνθρωπο μας, έναν ηλικιωμένο ή ακομα και ένα παιδί. Μιλήστε και δείξτε μας τον δολοφόνο! Πρέπει να τιμωρηθεί όπως ορίζει ο νόμος! '' αναφέρει το Φιλοζωικό σωματείο σε χθεσινή του ανακοίνωση στο Facebook.

Τελικά ο δράστης συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι σήμερα (Δευτέρα) το πρωί. Περιμένουμε να του επιβληθούν τα διοικητικά πρόστιμα που ορίζει ο νόμος 4039/2012 και η τροποποίηση 4235/2014 . Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης. Ανεμένεται η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld