Το λάθος ανθρώπινο, οι διευκρινίσεις απαραίτητες

Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο σκυλάκος της φωτογραφίας βρέθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 πολύ σοβαρά τραυματισμένος στον λαιμό του στην παραλία της Αμμουδάρας, στην περιοχή Γιόφυρο Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Ο πρώτος κτηνίατρος, που παρείχε στο ζώο τις πρώτες βοήθειες, έκανε λόγο για τέμνον αντικείμενο (π.χ. μαχαίρι), ενώ η κτηνίατρος που εγχείρησε τελικά το ζώο έκανε λόγο για εκτεταμένο τραύμα που προκλήθηκε πιθανότατα από στύλο ή σύρμα περίφραξης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν το ζώο δεν τραυματίστηκε σκόπιμα από ανθρώπινο χέρι - όπως ήταν η αρχική εντύπωση - τότε είναι απλώς ένα ατυχές περιστατικό. Αν το ζώο αυτό - που ζούσε για καιρό με την πληγή στον λαιμό του ανοιχτή μέχρι την τραχεία - βασανίστηκε από άνθρωπο με μαχαίρι ή με σύρμα, τότε μιλάμε για άλλο ένα σοβαρό έγκλημα.

Μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν από εθελοντές φιλόζωους που δραστηριοποιούνται στο νησί, και το έσωσαν, δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες και κάναμε έκκληση, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα νοσηλείας του σκύλου.

Πάρα πολλά πόρταλ, μπλογκ, ηλεκτρονικές εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση. Όμως, σε αυτή μας την ανάρτηση υπήρχε ένα λάθος, που δημιούργησε μια μεγάλη παρεξήγηση μεταξύ των φιλοζωικών σωματείων του Ηρακλείου Κρήτης.

Τότε «χρεώσαμε» στη Μαρία Χουστουλάκη την ιδιότητα της προέδρου του ανύπαρκτου σωματείου Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου «Ζωφόρος», ενώ εκείνη είναι πρόεδρος της Φιλοζωικής Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», καθώς η «Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου» είναι άλλο σωματείο και έχει πρόεδρο τη Γεωργία Στεφανάκη.

Τότε κάναμε την απαραίτητη διόρθωση, αλλά εκείνοι που μας είχαν αντιγράψει δεν αντιλήφθηκαν αυτή την πολύ μικρή αλλαγή και αναπαρήγαγαν το «λαθάκι» αυτό. Το σφάλμα διορθώθηκε εγκαίρως, όμως οφείλουμε να είμαστε ακριβείς και να το τονίσουμε ξανά με νέα ανάρτηση, προκειμένου να γίνει αντιληπτό απ’ όλους.

zougla.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld