Ένας σκύλος για Χριστουγεννιάτικο δώρο

Οι ημέρες των γιορτών έφτασαν και όλοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την έλευση του Θείου βρέφους με χαρά, αγάπη, στολίδια και δώρα. 
 
Το δώρο είναι έκφραση αγάπης και ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών.
 
Πολλοί ίσως αποφασίσουν να δωρίσουν ένα σκυλάκι στους αγαπημένους τους, αλλά πόσο σωστή, είναι τελικά αυτή η επιλογή.
 
Η αυθόρμητη αγορά ενός κουταβιού που βλέπει το παιδάκι μας στην βιτρίνα, σίγουρα δεν είναι η σοφότερη απόφαση, αλλά και η δική μας πρωτοβουλία, να δωρίσουμε ένα πανέμορφο κουτάβι σε κάποιον φίλο, πιθανόν να φέρει μπελάδες και σε αυτόν, αλλά και τον σκύλο στο πεζοδρόμιο, να συμπληρώνει την θλιβερή εικόνα αδέσποτων της γειτονιάς μας.
 
Αν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει σκύλο, είναι μια απόφαση προσωπική η οποία χρειάζεται πολύ σκέψη και προετοιμασία.
 
O τετράποδος φίλος μας με τον ερχομό του στο σπίτι, χρειάζεται φροντίδα, κτηνιατρική μέριμνα(εμβόλια κ.λ.π), κατάλληλη διατροφή, συχνές εξόδους για να μάθει να κάνει την ανάγκη του έξω, αλλά και εκπαίδευση, ώστε να έχουμε έναν υγιή σκύλο με ισορροπημένη συμπεριφορά.
 
Ένα κουτάβι στο σπίτι μας παραμονή Χριστουγέννων, είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση.
Μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους του κουταβιού, είναι μεταξύ 7 και 12 εβδομάδων(περίοδος φόβου). Ότι δυσάρεστο συμβεί σε αυτήν την χρονική διάρκεια, καταγράφετε στο υποσυνείδητο του σκύλου και συνήθως μένει για μια ζωή.
 
Αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή, είναι που συνήθως έρχεται ο μικρός μας φίλος  στο σπίτι μας.
 
Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ενημερωμένοι, για το πώς θα τον μεταφέρουμε, αλλά και πώς θα τον υποδεχθούμε.
 
Τρομακτικές εμπειρίες για το ζώο θα μπορούσε να είναι η απρόσεκτη μεταφορά με το αυτοκίνητο, η φασαρία των ημερών στο σπίτι, η πολυκοσμία, τα παιδάκια να τρέχουν και να το τραβούν, για να το χαϊδέψουν φωνάζοντας κ.λ.π.
 
Μια απόφαση για αγορά ενός κουταβιού για δώρο Χριστουγέννων θα μπορούσε στην αρχή να ενθουσιάσει το παιδάκι αλλά αργότερα να παραμεληθεί σαν ένα ακόμη παιχνίδι(τα παιδιά τα τελευταία χρόνια έχουν πολλά, με αποτέλεσμα να τα βαριούνται εύκολα)μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι το ίδιο.
 
Η οικογένεια που θα αποφασίσει την απόκτηση ενός σκύλου με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της(έτσι είναι το σωστό), θα πρέπει επίσης να σκεφτεί και τον χρόνο που χρειάζεται να διαθέσει αλλά και να δεχθεί το κουτάβι σαν μέλος της.
 
Το τετράποδο φιλαράκι μας, θα αρχίσει σιγά σιγά να βγάζει δοντάκια και να  έχει ανάγκη να δοκιμάζει και να μασουλά τα πάντα.
 
Οι σφιχτίρες του δεν μπορούν να το βοηθήσουν ακόμη να κρατηθεί και θα πρέπει να το οδηγούμε τακτικότατα στο επιθυμητό μέρος για να ανακουφίζει την ανάγκη του. Παρόλα αυτά τα ατυχήματα στο χαλί της μαμάς, δεν θα είναι και λίγα.
 
Σε αυτήν την ηλικία μόλις έχει αποχωριστεί από την αγέλη του και θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής στο καινούριο του σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν να του αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να το εντάξουμε σωστά στην νέα του οικογένεια.
 
Το σκυλάκι αν το αφήσουμε μόνο του στο σπίτι, το πιθανότερο είναι να αρχίσει να γαβγίζει από στρες εγκατάλειψης, να κάνει την ανάγκη του οπουδήποτε, να μασάει ότι βρίσκει, αλλά και να σκάβει αν το έχουμε στον κήπο.
 
Μια παρορμητική απόφαση αγοράς ενός κουταβιού θα φέρει πολλά προβλήματα στην οικογένεια, αλλά και στο μικρό σκυλάκι που δεν χρωστάει τίποτα να ταλαιπωρείται.
 
Από την άλλη, η απόκτηση ενός σκύλου κάτω από πλήρη συνείδηση, θα φέρει τα καλύτερα και ευτυχέστερα αποτελέσματα και για τις δυο πλευρές.
 
Εκτός από την αγορά ενός καθαρόαιμου κουταβιού – όταν ψάχνουμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ράτσας – υπάρχει και απόκτηση ενός αδέσποτου  σκύλου, που θα μας φέρει και πιο κοντά στο πνεύμα των ημερών, της αγάπης και της βοήθειας προς ένα κουταβάκι ή ακόμη και έναν ενήλικο σκύλο που κατά μεγάλο ποσοστό σε λίγο δεν θα υπήρχε στην ζωή.
 
Κρατηθείτε στον ενθουσιασμό της στιγμής και αποφασίστε πιο σοβαρά την απόκτηση ενός σκύλου. Σίγουρα έτσι θα έχουμε και λιγότερα αδέσποτα αλλά και ευτυχέστερους σκύλους και κηδεμόνες.
 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!

kynagon.wordpress.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld