Η Κοινοτική Νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στη Γερμανία

image
Παράνομες εισαγωγές ζώων στη Γερμανία
Οι ομάδες προστασίας ζώων που εισάγουν σκύλους στη χώρα λειτουργούν παράνομα χωρίς κοινοτικό ή κρατικό έλεγχο
 
Εκτιμάται ότι το 2010 εισήχθησαν 250.000-400.000 σκύλοι ...

Η εισαγωγή ζώων στη Γερμανία από το εξωτερικό είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα και ο νόμος που ισχύει σε ορισμένα κράτη δεν εφαρμόζεται. Μακριά από το ρυθμιστικό πλαίσιο και τον έλεγχο της υγειονομικής υπηρεσίας , ένας αμέτρητος αριθμός ζώων, κυρίως σκύλων, εισάγεται από οργανώσεις προστασίας των ζώων στην...
Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Για τα ομόσπονδα κράτη της Σαξονίας, Σάαρ και του Αμβούργου - CharityWatch.de , υπάρχει η παραδοχή της αποτυχίας να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και από τα αρμόδια υπουργεία.

Νομικό πλαίσιο. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Δρ Πάτρικ Huselstein από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών (BMELV) εξέφρασε μια εμπεριστατωμένη γνώμη για την ισχύουσα νομοθεσία και την εισαγωγή ζώων από οργανώσεις προστασίας των ζώων , αναφέροντας τα σημεία που θέλουν προσοχή και το τί πρέπει να εφαμρόζεται .

Επισημαίνεται , μεταξύ άλλων, ότι έχει ήδη ξεκινήσει πανεθνική έρευνα από τα υπουργεία , για τον αριθμό των οργανώσεων και ζωοφιλικών ενώσεων και των αδειών τους , τον αριθμό των αποστολών ζώων από κάθε χώρα για το 2009 και 2010. Ήδη διαπιστώνονται, από τα πρώτα αποτελέσματα, ασάφειες στις χορηγίες , άγνωστα στοιχεία, παρανομίες και διαπιστώνεται εν γένει κερδοσκοπία από τις εισαγωγές ζώων στη Γερμανία.
Διαπιστώνεται ακόμη ότι δεν υπάρχουν καταχωρημένοι αριθμοί εισαγωγής ζώων, ούτε άδειες για τις εμπορικές συναλλαγές με κατοικίδια.

Εν ολίγοις, διαπιστώνεται έλλειψη έλέγχου και εκτιμάται ότι 250.000-400.000 σκυλιά εισήχθησαν μόνο το 2010 από το εξωτερικό .
Η εισαγωγή ζώων από τις ομάδες πρόνοιας και προστασίας ζώων έχει πλέον φτάσει σε μεγάλα νούμερα, αψηφώντας το Κοινοτικό Δίκαιο και λειτουργεί σε μια "γκρίζα περιοχή" έξω από κάθε είδους κανονιστικό έλεγχο και μακριά από κάθε κρατικό έλεγχο. 


animalspress.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld