Ένα άτυχος αλλά πιστός σκύλος-οδηγός τιμήθηκε μετά από άγρια επίθεση



Στην Νότια Ουαλία ένας σκύλος- οδηγός απέδειξε την πιστότητα και την γενναιότητά του, καθώς οδήγησε τον τυφλό ιδιοκτήτη του στο σπίτι έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκε από άλλο σκυλί στο πάρκο, όταν έσπασε το λουρί του.

Η Sarah Craig-Hancock, ιδιοκτήτρια του 5χρονου  Labrador retriever, είπε ότι άκουσε τον Piper να ουρλιάζει αλλά ο ιδιοκτήτης του άλλου σκυλιού της είπε ότι δεν έπαθε κάτι.Μη καταλαβαίνοντας τι έχει συμβεί η Sarah έβαλε το λουρί στον Piper, ο οποίος την καθοδήγησε πίσω στο σπίτι της.Αφού έφτασαν στο σπίτι συνειδητοποίησε ότι ο Piper είχε σοβαρό τραυματισμό στο ένα του πόδι.

''Πρέπει να πόναγε πάρα πολύ.Δεν μπορούσα να δω ότι ήταν τραυματισμένος κατά τη διάρκεια της επίθεσης από το άλλο σκυλί, κι όμως παρόλα αυτά κατόρθωσε  να με οδηγήσει στο σπίτι με ασφάλεια, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα'' , αναφέρει η Sarah.


Ο Piper χρειάστηκε ράμματα, αλλά συνέχισε την ''εργασία'' του ο σκύλος-οδηγός της Sarah μετά από 2 εβδομάδες.

Στο θαρραλέο σκυλί απονέμει το πολυπόθητο βρετανικό βραβείο γενναιότητας ζώου.Είναι το πρώτο ζώο στην Ουαλία που κέρδισε το βραβείο PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals).Μόνο12 ζώα sτο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει το βραβείο αυτό από το 2002.

Η επίθεση που δέχθηκε ο Piper το 2008 ήταν το πρώτο άσχημο περιστατικό που του συνέβη, αφού έπειτα ακολούθησε μια σειρά άσχημων γεγονότων.Η ουρά του πατήθηκε από ένα δίκυκλο, έπειτα χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει μειωμένη ακοή λόγω προβλήματος στα τύμπανα.
 
Ο Piper παρότι έχει περάσει τόσα πολλά δεν σταματά. Στην πραγματικότητα, λατρεύει να εργάζεται.

''Είμαι πολύ υπερήφανη που θέλει να συνεχίσει να εργάζεται ό,τι κι αν του συμβαίνει.Είναι ένα σκυλί φαινόμενο'' , αναφέρει η Sarah Craig-Hancock.

dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld