Ναύπακτος: Τα αδέσποτα ζητούν άμεση λύση


Το πρόβλημα με τα αδέσποτα όχι απλώς παραμένει, αλλά μεγαλώνει την ίδια ώρα που αν και έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες από πλευράς Δήμου για την διαμόρφωση του ειδικού χώρου στο Σκα, αυτές δεν φαίνεται να είναι αρκετές...

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΞΕΝΙΑ, με τα σχεδόν 30 αδέσποτα που φιλοξενούνται εκεί, δεν εξυπηρετεί κανέναν: Ούτε τα σκυλιά που βρίσκονται κλεισμένα σε δωμάτια (τα πιο μικρά), ούτε τους εθελοντές του Φιλοζωικού που απ’ το υστέρημά τους τα ταΐζουν, τα εμβολιάζουν και τα φροντίζουν, ούτε τους περίοικους που βλέπουν το ζήτημα να διαιωνίζεται και οι καλές προθέσεις των περισσοτέρων δίνουν τη θέση τους, δικαίως, στην ανησυχία.

Ο Δήμος, όπως είχε δεσμευτεί, προχώρησε σε μια προσωρινή περίφραξη του χώρου στο Σκα, αλλά όπως μας είπαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής, αν δεν γίνει η οριστική διαμόρφωσή του, με ασφαλή περίφραξη και κάποιο στέγαστρο, ακόμη και να μεταφερθούν εκεί τα σκυλιά το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Απλώς θα μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, αν και οι ίδιοι εκφράζουν φόβους ότι τα αδέσποτα, εκμεταλλευόμενα την πρόχειρη περίφραξη, θα “δραπετεύσουν” και θα επανέλθουν στους δρόμους της Ναυπάκτου.

“Χρειάζονται σοβαρές υποδομές”, μας είπαν, “καθώς αυτή τη στιγμή εκτός από τα 30 σκυλιά που υπάρχουν στο ΞΕΝΙΑ, έχουμε σχεδόν άλλα 60 σε χωράφια που νοικιάζουμε”. Και είναι αλήθεια ότι αν πρέπει να έχει κανείς συγκεντρωμένα περί τα 100 σκυλιά, η προετοιμασία θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρή.

Απ’ την άλλη, τα σκυλιά συνεχώς πολλαπλασιάζονται, με “φιλόζωους” συντοπίτες μας να αφήνουν και νέα κουτάβια στο ΞΕΝΙΑ (σ.σ. 22 τον αριθμό υπάρχουν αυτή τη στιγμή), τα οποία μεγαλώνουν- και μαζί τους και ο φαύλος κύκλος.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι οι άνθρωποι του Φιλοζωικού, τους οποίους βρήκαμε στο ΞΕΝΙΑ να καθαρίζουν, αισθάνονται κουρασμένοι, απαξιωμένοι και απογοητευμένοι και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να σταματήσουν την εθελοντική τους δράση. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα 100 σκυλιά θα αλώνιζαν την πόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και το ζήτημα δεν είναι για (λαϊκή) κατανάλωση. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό, γιατί ο μεγάλος όγκος των σκυλιών, που έχουν αρχίσει να λειτουργούν ως αγέλη και είναι εμφανώς πιο ανήσυχα, εγκυμονεί κινδύνους και αν η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή είναι οριακή, ξεφύγει, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής κάνουν έκκληση για βοήθεια σε όποιον μπορεί είτε με εθελοντική εργασία, είτε με υλική υποστήριξη να συνδράμει και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6976693308.

Αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει και ο Δήμος, ο οποίος έχει και τη θεσμική υποχρέωση για τα αδέσποτα, να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην απαραίτητη διαμόρφωση του χώρου, πριν έχουμε κάποιο ατυχές περιστατικό....


nafpaktia.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld