Ισραήλ: Φτηνά τη γλίτωσε ο σκύλος που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού!



Ισραήλ: Φτηνά τη γλίτωσε ο... στοιχειωμένος σκύλος!


Φτηνά τη γλίτωσε τελικά ο αδέσποτος σκύλος που, σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων, καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμού επειδή λέει αρνούνταν να εγκαταλείψει τον χώρο των δικαστηρίων!

Η ασυνήθιστη δικαστική απόφαση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από φιλόζωους στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, αλλά αποδείχτηκε ψεύτικη: κανένα «ραβινικό δικαστήριο υπερορθόδοξων εβραίων» δεν καταδίκασε επισήμως σε θάνατο δια λιθοβολισμού τον σκύλο, διότι έκρινε ότι «είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου, νεκρού εδώ και χρόνια, ο οποίος είχε προσβάλει πολλές φορές τους δικαστές όσο ζούσε» – κι ας γράφτηκε το «πιασάρικο» θέμα ακόμη κι από το έγκυρο βρετανικό BBC.

Η αλήθεια είναι όμως ότι και «καταδίκη» υπήρξε, και η εκτέλεση επιχειρήθηκε: πριν από μερικές εβδομάδες ένας μεγάλος αδέσποτος σκύλος εισήλθε στην αίθουσα του ραβινικού δικαστηρίου. Το ζώο γάβγιζε και έδειχνε επιθετικές διαθέσεις, τρομάζοντας τους παρευρισκόμενους. Προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε να φύγει ακόμα και όταν αποπειράθηκαν να τον διώξουν.

Τότε ένας δικαστής θυμήθηκε ότι πριν από 20 χρόνια μιά ομάδα παλαιότερων δικαστών είχαν καταραστεί έναν ενοχλητικό δικηγόρο, προκειμένου όταν πέθαινε «το πνεύμα του να μεταφερθεί στο σώμα ενός σκύλου» - ζώο το οποίο θεωρείται από ακάθαρτο από τους φανατικούς. Ο «ενοχλητικός» δικηγόρος πέθανε λίγα χρόνια αργότερα. 
Ο δικαστής με την «γερή μνήμη» αποφάσισε ότι το αδέσποτο ζώο έπρεπε να πεθάνει δια λιθοβολισμού. Ζήτησε μάλιστα από παιδιά της γειτονιάς να εκτελέσουν την απόφαση. Πράγματι, κάποια παιδιά άρχισαν να πετάνε πέτρες στο σκυλί , το οποίο ευτυχώς κατόρθωσε να φύγει και να σωθεί.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ραβίνος Αβραάμ ντον Λεβίν, αρνήθηκε ότι εξεδόθη επίσημη απόφαση για λιθοβολισμό του σκυλιού. Όμως ένας από τους γραμματείς του δικαστηρίου το επιβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα Yedioth Ahronoth. Ο ίδιος διευκρίνισε: «Η εντολή δόθηκε εξαιτίας της φασαρίας που προκάλεσε το σκυλί στο δικαστήριο. Οι ραβίνοι δεν δημοσιοποίησαν κάποια επίσημη (δικαστική) απόφαση αλλά διέταξαν τα παιδιά που βρίσκονταν έξω να πετάξουν πέτρες για να διώξουν το σκυλί. Δεν το θεώρησαν ως βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, αλλά ως έναν κατάλληλο τρόπο να 'εκδικηθούν' το πνεύμα του δικηγόρου, το οποίο μπήκε στο καημένο το σκυλί».

Η ισραηλινή φιλοζωική οργάνωση «Let the Animals Live» κατέθεσε πάντως μήνυση εναντίον των συγκεκριμένων ραβίνων - δικαστών ζητώντας από τον ισραηλινό υπουργό Δικαιοσύνης «να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς τους εγκληματίες». Την υπόθεση κατήγγειλε δημοσίως με πολλές παρεμβάσεις της στα μέσα ενημέρωσης και η δημοτική σύμβουλος Ιερουσαλήμ και πολιτική ακτιβίστρια Ραχήλ Ατζαρία.
tovima.gr


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld