Σαλαμίνα: Πέταξαν κουτάβι από σκάφος στη θάλασσα

 

Το Σάββατο το πρωί η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον επιβάτη του φέρι μποτ, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο στις 08:00, ότι στην κατεύθυνση από Παλούκια προς Πέραμα κάποιοι άθλιοι από ένα σκάφος πέταξαν (!) στη θάλασσα ένα σκυλάκι, κοντά στην πύλη του Ναύσταθμου.

Οι άνθρωποι της Ζ.Ο.Ε.Σ. επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο στα Παλούκια και σκάφους του Λιμενικού πήγε επιτόπου, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει το ζώο. Ίσως

Σήμερα το πρωί - όπως μας ενημέρωσε η Νάντια Ζόμπολα μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) – ένας κάτοικος της περιοχής εντόπισε ένα μικρόσωμο σκυλάκι τραυματισμένο, γεμάτο πληγές έξω από τα φέρι μποτ στα Παλούκια στη Σαλαμίνα.
Υποθέτουν ότι πρόκειται για το ζώο, που κάποιοι πέταξαν το Σάββατο από σκάφος στη θάλασσα, για να το ξεφορτωθούν. Τα υπόλοιπα αδέσποτα της περιοχής του είναι άλλωστε γνώριμα. Τα τραύματα του ζώου ίσως είναι απόδειξη της προσπάθειας που έκανε για να σκαρφαλώσει στα βράχια για να βγει στην ακτή.
 
Το περίπου 6 μηνών μικρόσωμο ζώο μεταφέρθηκε ήδη στον κτηνίατρο, προκειμένου για να περιποιηθεί τις πληγές του. Η Ζ.Ο.Ε.Σ. κάνει έκκληση σε όποιον έχει δει το σκάφος αυτό, να επικοινωνήσει με τους εθελοντές της στα τηλέφωνα: 6938209651, 6947430023 ή στο email: zoofiliki.salaminas@gmail.com.
Ίσως κάποιοι να έχουν τραβήξει φωτογραφία του σκάφους ή να θυμούνται κάποιο χαρακτηριστικό του και έτσι θα μπορέσουν οι αρχές να οδηγηθούν στην εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.
 
Ακόμα και αν γινόμαστε δυσάρεστοι δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε ότι: η Ελλάδα είναι τελικά η χώρα που τα ζώα ζουν το δράμα τους, τον μύθο τους (όπως έλεγε και το σποτάκι του Ε.Ο.Τ.) τον ζουν μόνο εκείνοι που κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτά τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά στην όμορφη - κατά τα άλλα - πατρίδα μας!

zoosos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld