Κρήτη: Έσωσαν σκυλί από παθητική κακοποίηση



 Mετά από καταγγελίες τουριστών στην περιοχή Χερσονήσου , έγινε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για σκυλί μόνιμα αλυσοδεμένο, σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας ,με κατάλυμα μεταλλικό ντεπόζιτο και ύπαρξη 4 μεγάλων εξωτερικών επαγγελματικών μονάδων air condition ,υψηλότατων θερμοκρασιών .

Πρόκειται για ένα κυνηγόσκυλο αρσενικό ράτσας Γκέκα το οποίο μένει στον χώρο αυτό χωρίς κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, σκίασης, καταλύματος.

Η αστυνομία προεβη ,μετά από συνεργασία με την ΜΚΟ ΖΩΦΟΡΟΣ Ηράκλειο, σε αυτεπάγγελτη δίωξη με αυτόφωρη διαδικασία ενάντια στον ΄΄κηδεμονα΄΄ του ζώου ,ο οποίος παρά τις συστάσεις δεν διόρθωνε την διαβίωση του σκύλου του.

Το δικαστήριο ορίστηκε για Σεπτέμβριο, ενώ παρεδόθη μέσω αστυνομικών οργάνων ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΥΖΩΙΑΣ του ζώου συντροφιάς , ως ορίζει ο νόμος 3170/03.,1197/81 & 2017/92,προκειμένου να συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης.

Ευχαριστούμε το Α.Τ Χερσονήσου για την άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία μας καθώς και για τη επανειλημμένη έρευνα ελέγχου για την αλλαγή συνθηκών διαβίωσης του ζώου.


zophoros.ning.com 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld