Ο Μάρκος, ο Σπίθας, η Ασπρούλα και η μαμά της η Λήδα στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ.Παιδείας

 

Στο νέο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας ζουν και εργάζονται τέσσερα υπέροχα πλάσματα, ο Μάρκος, ο Σπίθας, η Ασπρούλα και η μαμά της η Λήδα.

Πρόκειται για ημίαιμα σκυλιά, που οι ζωόφιλοι υπάλληλοι του Υπουργείου τα βρήκαν από την ημέρα που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ, στα νέα υπερσύγχρονα κτήρια του στο Μαρούσι, τα υιοθέτησαν και με περισσή αγάπη τα φροντίζουν με δικά τους έξοδα.

Ένας ζεστός δικός τους χώρος δημιουργήθηκε στο κτίριο, με την συνδρομή των ζωόφιλων του Υπουργείου και της Διοίκησης και έτσι κάθε πρωί μας το ανταποδίδουν αυτό προσφέροντάς μας σε κάθε μας χάδι την άδολη αγάπη και τρυφερότητά τους. Και όταν φεύγουμε πάλι, μας ξεπροβοδίζουν μένοντας πίσω μας άγρυπνοι φρουροί του χώρου. 



Οι πιστοί μας φίλοι έχουν πια εξοικειωθεί με τους πολλούς επισκέπτες του Υπουργείου και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι υπάλληλοι ασυναίσθητα να τα αναζητούν όταν δεν τα βλέπουν να περιφέρονται στο προαύλιο χώρο, κατά την άφιξή τους και την αποχώρησή τους.

Εξέχουσα προσωπικότητα , ο Μάρκος, πανέξυπνος με δυναμικό χαρακτήρα, επελέγη από την SAPT HELLAS(stray action-pet therapy HELLAS - www.sapt.gr) εκπαιδεύτηκε δωρεάν και μαζί με άλλους 9 εκπαιδευμένους ημίαιμους σκύλους της οργάνωσης συμμετέχει ως σκύλος θεραπείας , στο πρόγραμμα «εκστρατεία ενημέρωσης», που λαμβάνει χώρα στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Πρόκειται για δωρεάν εκπαιδευτικές –βιωματικές επισκέψεις της ΜΚΟ με την έγκριση και υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, που στόχο τους έχουν την επαφή των παιδιών με τα ζώα, την αγάπη προς τα αδέσποτα και την ενίσχυση της θετικής σχέσης τους γενικά προς τα ζώα, αλλά και της θεραπευτικής επαφής με παιδιά και ενήλικους με κινητικές ή νοητικές αναπηρίες σε ιδρύματα.

Μέσα στo πλαίσιo αυτών των δραστηριοτήτων του , ο Μάρκος συμμετείχε στην εκδήλωση της 20/12/2009, που έγινε στο ΧΙΛΤΟΝ με σκοπό την ενημέρωση του κοινού της Αθήνας για τις δράσεις και τις ανάγκες των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που προστατεύουν απειλούμενα είδη, αλλά και των συλλόγων που αγωνίζονται για τα αδέσποτα της πόλης μας ,καθώς και στην εκδήλωση που έγινε στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2010 στη «Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών» (Πειραιώς 100 –Γκάζι) με θέμα «Μικρόπολις – μια Πόλη θαύμα – εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.

Είναι μια σχέση τρυφερότητας, που έχουν αναπτύξει οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας με αυτά τα υπέροχα πλάσματα, που διαρκεί τέσσερα χρόνια και συνιστά μια πράξη πολιτισμού και παιδείας που στηρίχθηκε και στηρίζεται από την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία. 


esos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld