Και σκυλιά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου..!



Να μπουν ή να μην μπουν σκυλιά στην ορχήστρα του θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου; 
 
Αυτό ήταν το ερώτημα που ταλάνισε επί ώρα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τα ξημερώματα της Τετάρτης (6 Ιουλίου). Και ύστερα από συζήτηση που περιείχε φιλοζωικές ευαισθησίες, ζητήματα αρχής και καλλιτεχνικές ανησυχίες, το ΚΑΣ στη 1.30 το πρωί άναψε τελικά το πράσινο φως για τα σκηνικά των παραστάσεων που φιλοξενούνται φέτος το καλοκαίρι στο θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.
 
Αν και ένας μικρός δισταγμός διαφάνηκε όταν έγινε γνωστό πως το σκηνικό του «Ηρακλή μαινόμενου» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού προέβλεπε ένα αλουμινένιο άλογο βάρους 100 κιλών, ένα ψεύτικο δέντρο 60 κιλών και ένα παλιό αστικό λεωφορείο, η συζήτησε πήρε φωτιά όταν ακούστηκε πως στην παράσταση συμμετέχουν και τρία ζωντανά σκυλιά, τα οποία για λίγα λεπτά θα κρατούσαν δεμένα μέσα στην ορχήστρα ηθοποιοί.
 
Τα φιλόζωα μέλη αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της παρουσίας σκύλων. Η επιτροπή επίσης είχε τοποθετηθεί αρνητικά για λόγους αρχής. Τελικώς όμως δόθηκε η έγκριση, αν και ο σκηνοθέτης δεν είναι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιήσει τα σκυλιά στην παράσταση. 
 

tanea.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld