Κόλαση για τα σκυλιά τα Χανιά - Έκκληση για άμεση επέμβαση

 http://cretalive.gr/img/thumbs/resized/d0cef6c0dd88593d980626a1116beb55.jpg

Να διασωθούν και να απομακρυνθούν από τις "φυλακές" τους όλα εκείνα τα σκυλιά που δε χαίρουν της προσοχής των ιδιοκτητών τους ζητά με επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ο φιλοζωικός σύλλογος του νομού «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».


Επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, που συνοδευόταν από πλήθος φωτογραφιών, έστειλε στις 23 Νοεμβρίου 2011 ο φιλοζωικός σύλλογος του νομού «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώνοντας για πολλοστή τις αρχές για το έγκλημα, που συντελείται σε βάρος των ζώων.

Στην επιστολή η Νατάσσα Μπομπολάκη, που είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αναφέρει διεξοδικά το χρονικό της φρίκης. Δεκάδες ζώα δεμένα, εγκαταλειμμένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, ζωντανά σκιάχτρα. Ζώα που αντιμετωπίζονται ως άψυχα εργαλεία κυρίως από τους κτηνοτρόφους!

Απευθυνόμενη στην Εισαγγελία, στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, στα Αστυνομικά Τμήματα Χανίων και Σούδας αλλά και στον Δήμο Χανίων η κα Μπομπολάκη εξηγεί: «τα μέλη του συλλόγου μας επιχείρησαν ενα οδοιπορικό από την Μαλάξα μέχρι το Ψυχρό Πηγάδι και από Θέρισσο μέχρι Δρακώνα.

Κατά την διάρκεια του οδοιπορικού συναντήσαμε 13 σκυλιά, τα οποία ήταν ορατά, αφού βρίσκονταν πάνω στον δρόμο και δίπλα σε γκρεμούς, ενώ στους δεκάδες παράδρομους, ακούγονταν άλλα σκυλιά, τα οποία δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Τα ζώα ήταν σκελετωμένα, αλυσοδεμένα, δίπλα τους ψοφίμια για τροφή, άλλα σε σάπια, χιλιοτρυπημένα βαρέλια και άλλα χωρίς κανένα απολύτως κατάλυμα.

Η εικόνα των ζώων ήταν θλιβερή, το κρύο πάνω στο βουνό πολύ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες με τον δυνατό βοριά - που έφθανε και τα 8-9 μποφόρ - και την συνεχή καταιγίδα τα ζώα βρισκόντουσαν ανήμπορα στο έλεος αυτών των καιρικών συνθηκών.

Γύρω από τα σκυλιά αυτά δεν υπήρχαν σπίτια, ψυχή. Ηλεκτρονική σήμανση δεν έφεραν, ενώ από κάποιους λιγοστούς ανθρώπους που συναντήσαμε κανείς δεν μας έλεγε σε ποιους ανήκουν. Τα ζώα αυτά δεν θα αντέξουν τον χειμώνα που έρχεται, πεθαίνουν άρρωστα και αβοήθητα, ενώ άλλα νεαρά ζώα δυστυχώς παίρνουν την θέση τους μέχρι να πεθάνουν και αυτά.

Ως εκ τούτου ζητάμε την συνδρομή σας να πάρουμε τα ζώα αυτά, τα οποία ούτως ή άλλως δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο, ότι έχουν ιδιοκτήτη, έτσι στο πουθενά που βρίσκονται και χωρίς ηλεκτρονική σήμανση.

Θα σας παρακαλούσαμε επίσης, επειδή όπως προαναφέραμε στην θέση αυτών θα τοποθετηθούν από άγνωστους πάλι, άλλα ζώα, να δώσετε εντολή στα Αστυνομικά Τμήματα Σούδας και Χανίων να ειδοποιήσουν με κάποιο τρόπο τους βοσκούς να μην ξαναβάλουν ζώα εκεί, διότι κάθε φορά θα αφαιρούνται.

Ζητάμε την συνδρομή σας όχι μόνο για τα συγκεκριμένα ζώα αλλά για ΟΛΑ τα ζώα, που οι βοσκοί έχουν δέσει κατ' αυτόν τον άθλιο αλλά και παραβατικό τρόπο παντού στον νομό και την Κρήτη όλη, προκειμένου σύντομα να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο φαινόμενο των βαρελόσκυλων και το μαρτύριό τους.

Παρακαλούμε θερμά να βρεθεί η νομική ή εξώδικη φόρμα να ενημερωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι για τις ευθύνες τους, τις ποινικές συνέπειες που έχουν και να απαγορευτεί η παράνομη χρησιμοποίηση των ζώων κατ' αυτόν τον μεσαιωνικό τρόπο, που τόσο κακό κάνει και στην χώρα μας γενικότερα.

Αναμένουμε την εντολή σας να απομακρύνουμε τα 13 αυτά σκυλιά, τα οποία ως προείπαμε νομικά φαίνεται ότι είναι χωρίς ιδιοκτήτη. Τέλος παρακαλούμε, ει δυνατόν, επειδή οι περιπτώσεις αυτών των ζώων είναι εκατοντάδες, να έχουμε εκ μέρους σας μια πάγια εντολή απομάκρυνσης των ζώων αυτών και την μεταφορά τους στα ιδιωτικά εθελοντικά καταφύγια που υπάρχουν στον νομό.

Ο σύλλογός μας είναι εφοδιασμένος με σκάνερ ανίχνευσης ύπαρξης ηλεκτρονικής ταυτότητας. Η μη ύπαρξη τοιαύτης και η διαμονή τους σε ακατοίκητες περιοχές, δεν τα καθιστά ιδιόκτητα. Αναμένοντας σύντομα την εντολή απομάκρυνσης των ζώων αυτών».

Η κα Μπομπολάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι με αφορμή αυτό το οδοιπορικό, και με το υλικό που αποκόμισαν – αφού πρώτα σώσουν όποια ζώα εντόπισαν – στη συνέχεια θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου, ώστε για άλλη μια φορά να δοθεί δημοσιότητα σε αυτό το δίχως τελειωμό έγκλημα.

Οι Κρητικοί κάποια στιγμή θα καταλάβουν, ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων και πως το φιλοζωικό κίνημα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθεί τα αίσχη τους. Εισαγγελείς, αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι δείχνουν – μετά και από την σχετική πίεση – διατεθειμένοι να βοηθήσουν, ώστε οι εγκληματίες να τιμωρούνται.

Η επιμονή των φιλόζωων είναι μεγαλύτερη από την απανθρωπιά εκείνων που εγκληματούν εις βάρος των ζώων!

cretalive.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld