Χανιά: "Στο παρά πέντε" γλύτωσε δεσποζόμενο σκυλί από φόλα

http://www.haniotika-nea.gr/website/pages_img/prod_small_82169_1320828283_2.JPG

Την τελευταία στιγμή σώθηκε η ζωή ενός σκύλου, ο οποίος δηλητηριάστηκε χθες από φόλα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Την ίδια ώρα, ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η κιβωτός του Νώε» επισημαίνει πως αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό τα αδέσποτα στην πόλη καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν στην… τύχη τους.

Το περιστατικό δηλητηρίασης σημειώθηκε χθες γύρω στις 11 π.μ., όταν μέλος της «Κιβωτού» περνούσε από τη Δημοτική Αγορά και διαπίστωσε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο σκύλος.

Άμεσα έσπευσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σίλκε Βρόμπελ και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ο σκύλος γλύτωσε και οδηγήθηκε σε κτηνίατρο, ώστε να εξαληφθεί κάθε κίνδυνος για τη ζωή του.

Όπως ανέφερε στα «Χ.Ν.» η κα Βρόμπελ, ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος καθώς ανήκε σε καταστηματάρχη της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος «έκανε το λάθος να τον αφήσει να βολτάρει μόνος του».

Η κα Βρόμπελ τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ζώων τους.

«Μην περιμένουν ότι πάντοτε θα είναι κάποιος κοντά για να δώσει αντίδοτο για τη φόλα. Έτυχε αυτό το περιστατικό να είναι κοντά στα γραφεία μας και σπεύσαμε».

Λόγω οικονομικής κρίσης αυξάνονται τα αδέσποτα


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΖΩΩΝ
Την ίδια ώρα, ραγδαία είναι η αύξηση των ζώων που εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους. «Λόγω και της οικονομικής κρίσης είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που αφήνουν τα σκυλιά τους να ζήσουν μόνα τους», υποστήριξε η κα Βρόμπελ εξηγώντας όμως πως κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο.
«Ουσιαστικά, μικρά ζώα που έχουν μάθει να προστατεύονται αφήνονται να ζήσουν μόνα τους μέσα στην πόλη. Αυτό φυσικά είναι πολύ δύσκολο και τα περισσότερα δεν θα επιβιώσουν καθώς είτε θα δηλητηριαστούν είτε θα τραυματιστούν», επισημαίνει η πρόεδρος της «Κιβωτού».
Αξίζει, μάλιστα, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να έχουν υπ' όψη τους ότι αν εγκαταλείψουν το ζώο τους και αυτό προκαλέσει ατύχημα, τότε θα έχουν προβλήματα με τον νόμο.

ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΖΩΑ
Με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων η κα Βρόμπελ επισημαίνει ότι «η αγορά ενός ζώου πρέπει να γίνεται έπειτα από σοβαρή σκέψη» και εξηγεί: «Τώρα τα Χριστούγεννα πολλοί θα δωρίσουν ζώα ή θα αγοράσουν για τα παιδιά τους. Πρέπει όμως να ξέρουν ότι το ζώο δεν είναι κάτι που θα περάσουμε την ώρα μας για 40 μέρες, αλλά είναι ένας ζωντανός οργανισμός που θα είναι υπό την ευθύνη μας για όλη του τη ζωή».
Η κα Βρόμπελ χαρακτηρίζει «ανεύθυνους» όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους καθώς επιβαρύνουν την κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστική περίπτωση, που έγκυος σκυλίτσα τριγυρνά μόνη της και υποσιτισμένη στα Χανιά καθώς οι ιδιοκτήτες της την εγκατέλειψαν στη μοίρα της και παρά τις συστάσεις της «Κιβωτού» δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και να κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση.
«Εμείς είμαστε γεμάτοι, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε άλλα ζώα», επισημαίνει η κα Βρόμπελ καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

haniotika-nea.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld