Σκοτώνουν ζώα στο Συκούριο


Οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους από την δράση αγνώστων - Το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σε έξαρση βρίσκεται φαινόμενο εξολόθρευσης ζώων στο Συκούριο όπου τις τελευταίες 15 ημέρες οι κάτοικοι έχουν βρει τουλάχιστον 10 νεκρές γάτες! Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή «Κονάκι» πίσω από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και μέσα σε ακτίνα 200 μέτρων, είναι σαφές ότι κάποιοι επιτήδειοι δηλητηριάζουν αθώα ζωάκια. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτοφανές για τους κατοίκους του Συκουρίου, ωστόσο η πρόσφατη μαζική εξόντωση στην περιοχή έχει εξοργίσει τους ντόπιους οι οποίοι δηλώνουν ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν ακόμα και στη δικαιοσύνη, αφού ήδη απευθύνθηκαν στις αρχές κι έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες.

Προχθές το βράδυ η κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, κάτοικος της περιοχής, βρήκε τυχαία σε έναν υδραύλακα ένα νεκρό γατάκι. Το γεγονός την εντυπωσίασε τόσο ώστε μετά από αναζήτηση μαζί με άλλους γείτονες ανακάλυψαν σε κοντινό οικόπεδο ακόμα περισσότερα κουφάρια ζώων, μεταξύ των οποίων και αυτό μιας αλεπούς! Η κ. Λιακοπούλου έκανε λόγο για «ομαδικό και οργανωμένο έγκλημα» ενώ το θέαμα ήταν αποτρόπαιο. 

Ενθαρρυντικό είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο αυτών που τα κατοικίδια δηλητηριάστηκαν) ευαισθητοποιήθηκαν και μοιάζουν αποφασισμένοι να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να εκλείψει το φαινόμενο και, αν είναι δυνατό, να τιμωρηθούν οι δράστες. 

Όπως είπαν στην «Ε», σκέφτονται να κρεμάσουν αφίσες σε όλο το Συκούριο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ενώ έχουν συμφωνήσει από εδώ και στο εξής να είναι πιο προσεκτικοί και να έχουν το νου τους για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αργά προχθές το βράδυ, με την ανακάλυψη των νεκρών ζώων, κλήθηκε η Αστυνομία η οποία και έσπευσε στο σημείο για να εξετάσει το περιστατικό. Οι κάτοικοι έδωσαν καταθέσεις κι εξήγησαν στις αρχές τι ακριβώς συμβαίνει ενώ ακόμα και ο διοικητής του Α/Τ Περιφέρειας ζήτησε να συναντηθεί με τους κατοίκους, κάτι που έγινε χθες το πρωί όταν αυτόπτες μάρτυρες εξέφρασαν από κοντά τα παράπονά τους και ζήτησαν να οδηγηθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα

Εξάλλου, είναι πολύ πιθανό να κληθούν ακόμα περισσότεροι μάρτυρες για να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Συκουρίου αύριο Πέμπτη, όπως μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Αργυρίου, έτσι ώστε να βρεθεί λύση μια και η μαζική εξόντωση ζώων προκάλεσε την οργή τόσο των κατοίκων όσο και της δημοτικής αρχής.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3170/2003, η ποινή φυλάκισης για όποιον βασανίσει ή σκοτώσει ζώο είναι 6 μήνες ωστόσο πρόσφατα έχει προταθεί η αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει αύξηση ποινών και προστίμων καθώς και άρση της πιθανότητας εξαγοράς της ποινής. 

Η δυσκολία που υπάρχει για την τιμωρία των ενόχων σε τέτοιες περιπτώσεις έγκειται, όπως μας επισημαίνει η κ. Αγοράστη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Ζώων και του Περιβάλλοντος, στο ότι «χωρίς αποδείξεις τα χέρια μας είναι δεμένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφού οι απλές ενδείξεις δεν φτάνουν».

eleftheria.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld