Δήμος Σερρών: Απαντά στις κατηγορίες για την παράνομη μεταφορά αδέσποτων


Ο ∆ήµος Σερρών σχετικά µε τις απόψεις, σκέψεις και τα σχόλια που διατυπώθηκαν από πολίτες και φορείς στο διαδίκτυο για το θέµα των αδέσποτων ζώων και θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, να  ενηµερώσει σωστά τους πολίτες και τους φορείς έχει να ανακοινώσει και παραθέτει τα εξής:

1. Οι πληροφορίες ότι οι αρµόδιες υπηρεσίες του ∆ήµου Σερρών µετέφεραν παρανόµως σκύλους µε στόχο την εξόντωσή τους ή ότι ο ∆ήµος αδιαφορεί και δεν πράττει τα δέοντα για το θέµα των αδέσποτων ζώων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα. Είναι ψευδείς και συκοφαντικές.

2. Η αλήθεια είναι ότι, λαµβάνοντας υπ’ όψιν τη «βροχή» καταγγελιών από Σερραίους πολίτες, αλλά και την προτροπή του Φιλοζωϊκού Οµίλου Σερρών (µε έγγραφό του στις 15-12-2011) ότι «ο ∆ήµαρχος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τους δηµότες σας, απ’ όλα τα ηθικά και πρακτικά προβλήµατα που δηµιουργούνται από την παρουσία µεγάλου αριθµού αδέσποτων ζώων στη περιοχή, µέσα στο πλαίσιο του νόµου πάντα» οι υπηρεσίες του ∆ήµου Σερρών συνέχισαν την περισυλλογή (όπως ορίζει ο νόµος 4039, άρθρο 9) έντεκα (11) σκύλων, τους οποίους µετέφεραν στο κυνοκοµείο, προκειµένου να τα φροντίσουν και να πράξουν τα προβλεπόµενα από τη νοµοθεσία.

3. Ο ∆ήµος Σερρών είναι ένας από τους ∆ήµους που αντιµετωπίζει το θέµα των αδέσποτων ζώων µε τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, σύµφωνα µε τα ορισθέντα από το νόµο και σε συνεργασία µε φορείς.

Συγκεκριµένα ο ∆ήµος Σερρών:
α) είναι από τους πρώτους ∆ήµους που κατασκεύασε και διαθέτει Κυνοκοµείο από εικοσαετίας,

β) ολοκληρώνεται η βελτίωση κι επέκταση των υφιστάµενων εγκαταστάσεων του Κυνοκοµείου µε τη διάθεση από τον ∆ήµο ποσού 365 χιλιάδων ευρώ,

γ) κατά το 2011 ο ∆ήµος Σερρών διέθεσε επίσης το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για αγορά τροφής, φαρµάκων, εµβολίων κλπ για τα σκυλιά του Κυνοκοµείου,

δ) επιπρόσθετα, το 2011 στειρώθηκαν στο Κυνοκοµείο 500 και πλέον σκύλοι, µε τη συνεργασία ∆ήµου, Φιλοζωϊκού Οµίλου Σερρών και εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό. 

Τέλος, να σηµειωθεί ότι η δηµοτική αρχή αντιµετωπίζει το θέµα των αδέσποτων ζώων µε µεγάλο ενδιαφέρον, σε συνεργασία µε τους αρµόδιους φορείς, ενώ ενεργεί σύµφωνα µε όσα ορίζει ο νόµος µε στόχο την προστασία της δηµόσιας υγείας και των ζώων.


myserres.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld