Ιωάννινα: Για έναν κτηνίατρο παραμένει κλειστό το Καταφύγιο Αδέσποτων

Τρεις φορείς δεν βρίσκουν λύση και για έναν κτηνίατρο (!) παραμένει κλειστό το Καταφύγιο Αδέσποτων.Αδικαιολόγητη καθυστέρηση μιας υποδομής που είναι έτοιμη.

 

 Στους δρόμους, τα πάρκα και τις γειτονιές των Ιωαννίνων εξακολουθούν να περιπλανώνται δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, ενώ τις ημέρες με το πολύ κρύο αρκετά απ’ αυτά έβρισκαν καταφύγιο στις εισόδους πολυκατοικιών, όπου προστατεύονταν απ’ το κρύο. Όσο για τις επιθέσεις σε πεζούς και οχήματα -μηχανάκια κυρίως- αυτές παραμένουν συχνό φαινόμενο στην πόλη μας! 

 

Ωστόσο, παρά το μέγεθος του προβλήματος, το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, που θα έδινε μία κάποια λύση, δεν μοιάζει πιθανό να λειτουργήσει σύντομα. 


Κι αυτό παρά το γεγονός ότι πίσω από την συγκεκριμένη υποδομή βρίσκονται τρεις από τους μεγαλύτερους φορείς της περιοχής μας, δηλαδή η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Τι κι αν οι εγκαταστάσεις του Καταφυγίου είναι έτοιμες από καιρό να υποδεχθούν αρκετές δεκάδες αδέσποτων σκυλιών. Η στελέχωσή του με προσωπικό -την ευθύνη γι’ αυτό επωμίζεται ο Δήμος Ιωαννιτών- καθυστερεί αδικαιολόγητα, όπως αποδεικνύεται και απ’ τα όσα δήλωσε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Όπως ανέφερε λοιπόν, η διαδικασία «κολλάει» στην πρόσληψη κτηνιάτρου για το Καταφύγιο! Πρόσφατα έγινε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα, εξετάστηκαν τρόποι για να γίνει η πρόσληψη, όμως όλα δείχνουν ότι λύση δεν βρέθηκε. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αποστροφή του κ. Φίλιου, ότι «εάν το πρόβλημα αυτό δεν ξεπεραστεί το Καταφύγιο είναι αδύνατο να λειτουργήσει».

Δεν υπάρχει λύση;
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με κάποιον κτηνίατρο και εάν η προσπάθεια αυτή δεν προχωρήσει θα γίνει διαγωνισμός. Μόλις το θέμα αυτό κλείσει το καταφύγιο θα λειτουργήσει. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία «τρώει» αρκετό χρόνο, την στιγμή που το πρόβλημα είναι υπαρκτό. 


Δίκαια λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί, δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα; Να προσλάβουν, για παράδειγμα, έναν άνεργο κτηνίατρο της πόλης μας ή να παραχωρηθεί, αν υπάρχει, ένας από την αντίστοιχη Διεύθυνση της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να ξεκινήσει το Καταφύγιο. Είναι κρίμα όλα να είναι έτοιμα και η έναρξη λειτουργίας του Καταφυγίου να καθυστερεί για έναν τέτοιο λόγο.

Ο Κτην/κός Σύλλογος
Στο μεταξύ, παρέμβαση για το θέμα έκανε και το Παράρτημα Ηπείρου του  Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, το οποίο, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών για το Καταφύγιο, συνέταξε και κατέθεσε στο Δήμο εδώ και αρκετές ημέρες μία σειρά από προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Καταφυγίου. 


Μεταξύ άλλων, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος -πρόεδρός του είναι η κ. Βασιλική Ευαγγέλου- περιγράφει τον τρόπο περίθαλψης των αδέσποτων, ενώ παράλληλα καταγράφει το κόστος που απαιτείται για κάθε ζώο και δίνει συγκεκριμένη πρόταση για την σύνταξη του καταστατικού λειτουργίας του Καταφυγίου.

proinoslogos.gr


2 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ!!ΑΥΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ...ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ, ΑΠΛΑ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ! ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! Ο ΔΗΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ! ΟΜΩΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΔΗΜΟΣ- ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.γ.: Το σχόλιο με τις επιθέσεις των σκύλων είναι απαράδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld