Ιωάννινα: Aδέσποτα κλεισμένα σε κλουβιά του κυνοκομείου, χωρίς αυτό να λειτουργεί!


 Κλεισμένα σε κλουβιά βρίσκονται στο κυνοκομείο αρκετά αδέσποτα ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για τις συνθήκες αλλά και το πώς φιλοξενούνται εκεί ,αφού επίσημα το κυνοκομείο δεν έχει λειτουργήσει ακόμη


Το θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων είχε τεθεί σε συνάντηση περίπου στα τέλη Ιανουαρίου  2011  που είχαν ο Δήμαρχος Φ.Φίλιος και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τ.Αλμπάνης .
Το κυνοκομείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, γιατί το μοντέλο με εθελοντές που είχε προτείνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι πρόχειρο και δεν θα συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του καταφυγίου, τόνιζε μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ιωαννιτών ενώ ο Τ.Αλμπάνης συμπλήρωνε τότε πως το κυνοκομείο θα πρέπει να λειτουργήσει με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό. 

Ο κ.Αλμπάνης τόνιζε επίσης ότι ήδη στο Πανεπιστήμιο προσπαθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα με βιώσιμο τρόπο . Σε διάφορα σημεία σημείωνε ,έχει τοποθετηθεί φαγητό και νερό για τα ταλαιπωρημένα ζώα, για να καταλήξει με τον Δήμαρχο Φ.Φίλιο πως το κυνοκομείο  δεν είναι φυλακή όπου θα κλείσουμε τα ζώα και θα απαλλαγούμε από αυτά ,αλλά προσωρινός χώρος όπου τα ζώα περιθάλπονται ,στειρώνονται και επιστρέφουν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον . 

Φ.Φίλιος και  Τ.Αλμπάνης  κατέληγαν στην κοινή σχεδόν τοποθέτηση τους πως θα έχουν στενή και αποτελεσματική συνεργασία έτσι ώστε το κυνοκομείο να λειτουργήσει έτσι όπως πρέπει . Όλα αυτά τον Ιανουάριου του 2011.

Δεκατέσερις μήνες όμως μετά διαπιστώνουμε και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, πως και δεν έχει λειτουργήσει ,και πως δεν έχουν γίνει εκείνες οι κινήσεις για να φιλοξενηθούν τα αδέσποτα (όχι πρόχειρα) όπως τόνιζαν και να περιθάλπονται   από επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό.


 Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς από τις φωτογραφίες που καταφέραμε να έχουμε στο haberi.gr, αδέσποτα  ζώα φιλοξενούνται στην πίσω πλευρά του κυνοκομείου κλεισμένα στα κλουβιά  και παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα α) Πως βρέθηκαν εκεί ; β)πως σιτίζονται  ; γ) Πως περιθάλπονται ; δ) ποιες είναι οι υγειονομικές συνθήκες που τηρούνται ;Ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ποιοί κρατούν τα κλειδιά του «παραδείσου» για αυτά τα άτυχα ζώα που κάποιοι θέλησαν να απαλλαγούν από αυτά .

haberi.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld