Αράμις: Κάθε αδέσποτο έχει μια ιστορία!


Για όσους παρακολουθήσατε την διαμαρτυρία στην Παχη την Καθαρά Δευτέρα, σίγουρα θυμάστε και την μεγάλη ατραξιόν, τον γερούλη που περήφανα δήλωνε ότι έφαγε φόλα αλλά ζει! Για μας στα Μέγαρα ο Γερούλης ήταν άλλο ένα αδέσποτο γέρικο σκυλί από τα εκατοντάδες που ζητιανεύουν φαγητό και αγάπη στους δρόμους των Μεγάρων. Για την Μαργαρίτα που εδώ και 7 χρονια τον έχει στον νου της ήταν δύο φωτογραφίες που την έκαναν να θυμάται ένα δυστυχισμένο ζώο που χάθηκε τόσο άδικα. 

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ο Γερούλης ,κατα πολύ κοσμο Αραμις, ζούσε αδέσποτος στον Νεο Ηράκλειο και συνήθιζε να κανει την βόλτα του με το τρένο της γραμμης. Αγαπημένος σταθμός τα Πατήσια. Ενα αυτοκίνητο όμως τον χτύπησε και τον υποχρέωσε σε μια οδυνηρή επέμβαση που πλήρωσαν οι φιλόζωοι του Ν. Ηρακλείου. 

Εκτοτε για 5 χρόνια έμενε μαζί με φιλόζωη κυρία, μια ζωη που την μοιραζόταν μαζι της με δόσεις. Επί 5 χρόνια ο Αραμις εμπαινε στο σπίτι μόνο όταν όλοι εφευγαν το πρωί και περιμενε υπομονετικά την πόρτα να ανοιξει για να χωθεί στο σπιτάκι του. Το οικογενειακό περιβάλλον όμως της κυρίας δυσανασχετούσε για την παρουσία του Άραμι και έτσι μεταφέρθηκε σε πανσιόν στον Ασπροπυργο που η κυρία πλήρωνε για 15 μήνες. 

Το τηλέφωνο που χτύπησε όμως για να ενημερώσει ότι ο Αραμις είχε δραπετευσει από την πανσιόν τους άφησε όλους εμβρόντητους. Ολοι συμπεριλαμβανομένου της κυρίας που τον φρόντιζε, ισως και να ανακουφίστηκαν για τον "χαμό" του σαν ένα βάρος που έφυγε. 

Οχι όμως για την Μαργαρίτα που ποτέ δεν πίστεψε ότι ο Αραμις χάθηκε και ότι ίσως τελικά βρήκε το "δωμάτιο" που θα τον αφηναν να χωθεί και που πάντα αναζητούσε. 

Οταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες και το βίντεο από την διαμαρτυρία της Πάχης, η Μαργαρίτα είδε στην...μουσούδα του Γερούλη μας, τον Αραμι που επί 2 χρόνια αναζητούσε. Μας τηλεφώνησε και κλαιγοντας μας είπε την ιστορία του. 

Την καθησυχάσαμε γιατί ο Αραμις έχει βρει το "δωμάτιο" του στο σπίτι της εθελόντριας μας Βασιλικής Φυλακτου με την οποία έχει δεθεί πολύ αλλά και έχει βρει στο πρόσωπο της την αγάπη και την φροντίδα που πάντα ζητούσε. 

Από τα Μέγαρα σας στέλνουμε ένα μήνυμα...Κάθε αδέσποτο έχει μια ιστορία! Ενα παρελθόν που είναι όλη η ταυτότητα του. Σήμερα η Μαργαρίτα που μας τηλεφώνησε, έδωσε πίσω στον Αραμι την χαμένη του ταυτότητα. Οσο για την Βασιλική, βιάζεται να σχολάσει για να τον δει και να τον φωνάξει "Αραμι" δίνοντας του πίσω όλη του την ζωή. 

Ευχαριστούμε την Μαργαρίτα που δεν έπαψε να τον αναζητά. Ειμαστε όμως και περήφανοι για την Βασιλική Φυλακτού και την φιλόζωη οικογένεια της που φροντίζει τον 12χρονο σήμερα Αραμι και που μπορούμε να της προσφέρουμε ολόκληρη την ιστορία του αδεσποτάκου που με τόση αγάπη φροντίζει.


Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων-Ν.Περάμου

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld