Πρύτανης Παν. Ιωαννίνων: ''Άδικες οι επιθέσεις εναντίον μου - Ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του''


«Το πρόβλημα της ολοένα αυξανόμενης παρουσίας αδέσποτων σκύλων στην Πανεπιστημιούπολη, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις μερικών εξ’ αυτών εναντίον φοιτητών και προσωπικού του Ιδρύματος, καθιστά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρκούντως προβληματική».

Αυτό τονίζει ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης απαντώντας σε επιστολές που του είχαν απευθύνει η Ζωοφιλική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε πρόσφατα και ο «Π.Λ.» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ.

Ο κ. Αλμπάνης, σημειώνει πως μέσα σε ένα χρόνο δέχθηκαν επιθέσεις 35 φοιτητές και εργαζόμενοι του Ιδρύματος, τέσσερις εκ των οποίων με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους και κάνει έκκληση προς το Δήμο Ιωαννιτών και τη ΖΩ.Ο.Π.Ι. να συνδράμουν ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των φοιτητών και των εργαζομένων του Ιδρύματος, αλλά και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ίδιων των ζώων.

 Ο Δήμο Ιωαννιτών θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του περιφραγμένου χώρου που έφτιαξε το Πανεπιστήμιο ώστε να περιοριστούν σ’ αυτόν τα επιθετικά σκυλιά που κυκλοφορούν στο χώρο του, καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος φορέας για κάτι τέτοιο, λέει ο Πρύτανης στην επιστολή του, χαρακτηρίζοντας άδικες και ανυπόστατες τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά μέσω επιστολών για το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών.

proinoslogos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld