Και σκύλος και ζαρντινιέρα!


Με το που ανοίγει ο καιρός, ανοίγουν και τα παράθυρα. Καθότι κρίση, η χρήση του κλιματιστικού θα αργήσει πολύ φέτος, αν γίνει κιόλας…Οπότε, αναμένεται να σκάσουμε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Καταρχήν, τέρμα πια τα ανοιχτά παντζούρια με όλη την εγκληματικότητα και τον φόβο γύρω. Θα τη βγάλουμε με σκέτο το τζάμι από μέσα ανοιχτό και την ελπίδα να περάσει αποκλειστικά ο δροσερός αέρας από τις γρίλιες και όχι και τα αλυχτίσματα εν χωρώ, όπως κάθε χρόνο.

Γιατί σε κάθε γειτονιά, έτσι και στη δική μας, υπάρχουν πολλοί με βεράντες, πλήρεις αξεσουάρ.
Λάστιχο, γλαστρικό, έπιπλα βεράντας και φυσικά το βασικό διακοσμητικό σκυλί, πιο σπάνια και γατί, αλλά τα γατιά συνήθως φουντάρουνε, οπότε, αν ζήσουν από την πτώση, την κάνουν για άλλες πολιτείες.

Μην ξεχάσουμε βεβαίως και τις ταράτσες.

Αν δεν γίνεται κατεψυγμένος ο σκύλος το χειμώνα και τηγανητός από τον ήλιο το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σου ή στην ταράτσα σου, ζωόφιλος δεν λέγεσαι!

Έτσι αποδεικνύεις περίτρανα την αγάπη σου στο ζωντανό και δικαιολογείς το βασικό λόγο για τον οποίον το πήρες: μπιμπελό εξωτερικού χώρου.

Όχι; Δεν είναι αυτό που νομίζω; Εσύ αγαπάς τα ζωάκια; Α, ναι; Ε, αφού είναι έτσι η απόδειξη αγάπης, βγάλε και τα παιδιά σου νύχτα-μέρα στο μπαλκόνι, με όποιες καιρικές συνθήκες και χωρίς συντροφιά. Άντε ντε!

Αυτό το πανηγύρι των εξωτερικών χώρων, φυσικά δεν είναι μόνο έλλειψη ανθρωπιάς και συναισθήματος, αλλά και κατάφορη παράβαση του νόμου, που απαγορεύει τέτοια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά στα κατοικίδια ζώα.

Μέχρι και νόμος φτιάχτηκε για να υπενθυμίσει σε μερικούς να γίνουν άνθρωποι και να κάνουν τα αυτονόητα, αλλά ακόμα δεν έχει ιδρώσει το αυτάκι τους.

Διότι άνθρωπος γεννιέσαι, δε γίνεσαι στην πορεία. Κι άπαξ καραγκιόζης, πάντα καραγκιόζης!
Ήξερες από την αρχή πως τα ζώα έχουν τρίχες. Δεν σου εμφανίστηκαν μετά τη ριζική αποτρίχωση με φωτόλυση, δεν σε ξεγέλασαν και μετά ξανατρίχωσαν και σ’ έπιασαν στον ύπνο.

Αν δεν μπορείς την τρίχα λοιπόν, μην το 'παιρνες καθόλου, παρά να το καταδικάσεις στο μπαλκόνι.
Κι από την άλλη, δεν σέβεσαι τα ζώα; Ωραία… Μήπως να σεβαστείς τους γείτονες; Αυτούς που ξαγρυπνάς κάθε βράδυ και που ενοχλείς συνεχώς με τα γαβγίσματα;

Τι; Δεν γαβγίζεις εσύ, αλλά ο σκύλος σου;

Δεν το ξέρεις πως για κάθε σκύλο που γαυγίζει ο κηδεμόνας του ευθύνεται;

Πόσο βλάκας είσαι που δε μπόρεσες ακόμα να καταλάβεις πως ο σκύλος σου γαβγίζει για να ζητήσει από σένα αγάπη και συντροφιά -κι επειδή εσύ τον έχεις αφοδευμένο-  γαβγίζει ζητώντας βοήθεια, να σωθεί από την πάρτη σου;

Φωνάζει ο σκύλος «διψάω, πεινάω, είμαι μόνος, πονάω, φοβάμαι, κρυώνω, ζεσταίνομαι!».

Μήπως νόμιζες ότι βλέπει άλλα ζωντανά από κάτω και τους πιάνει την κουβέντα; Ότι ακούει πιο πέρα άλλα σκυλιά, που οι ατέλειωτοι απαράδεκτοι τα παρατάνε σε μπαλκονοτάρατσα και ανταλλάσσουνε γαβγίσματα;

Κούνια που σε κούναγε ανεύθυνε…Το ίδιο κι οι υπόλοιποι πανίβλακες. Στην άνεσή σας και ας σπάνε νεύρα σε ολόκληρη τη γειτονιά. Ειδικά τη νύχτα, που θέλει ο κόσμος να ησυχάσει.

Προς τι το μίσος θα μου πεις… Θα σου πω. Δεν τρελαίνομαι μόνο επειδή είσαι ανεύθυνος, αναίσθητος και δε σέβεσαι ούτε ζώα ούτε ανθρώπους, αλλά και επειδή μόλις κάποιο άγιο χεράκι σου κοπανήσει τη μήνυση που χρειάζεσαι, αντί να καταλάβεις και να παραδεχτείς το σφάλμα σου, όχι μόνο ανοίγεις τσαμπουκαλίδικη βεντέτα, αλλά «εξαφανίζεις» και το ζώο πετώντας το στο δρόμο!

Γιατί αν ήσουν σοβαρός, θα ήσουν και πριν την μήνυση, άρα δεν θα χρειαζόταν καν.

Κάποιοι βέβαια έχουν στο τσεπάκι τις γελοίες δικαιολογίες.

«Τον έχω έξω να φυλάει και να μας ειδοποιεί».

Τι ακριβώς να ειδοποιεί ρε συ; Να πει: «Σήκω Τσακ Νόρις, έχεις κλέφτη;» κι εσύ ως κομάντο θα ορμήξεις να καθαρίσεις;

Έχεις μάθει εσύ μέσα στον ύπνο σου και ξεχωρίζεις το γάβγισμα-κλέφτης από το γάβγισμα-παράπονο;

Αφού όλη νύχτα βρε γαβγίζει και μια φορά δεν είδαμε να βγεις να δεις τι θέλει!

Εσύ κοιμάσαι τον ύπνο του ηλιθίου. Όπως ηλίθιοι είναι κι άλλοι σαν εσένα, που έχουν το σκύλο «φύλακα» να υποφέρει για να σας φυλάει την ανυπαρξία.

Όταν ο σκύλος μια φορά ειδοποίησε για κλέφτη, ούτε που χαμπάριασανε τα μπάζα.

Μέχρι κι οι κλέφτες ξέρουνε πως δεν κουνάτε βλέφαρο στο γάβγισμα του σκύλου, όχι μονάχα οι γείτονες...

Ελπίζω να συμμορφωθείτε, αν και περισσότερο εμπιστεύομαι τους εξωγήινους ότι θα καταλάβουν, παρά ανθρώπους σαν τους Ελληνάρες.

Να το ξέρετε πάντως, μέχρι να μαζέψετε το σκύλο μέσα, οι γείτονες θα συνεχίσουν να ευχόμαστε ως γείτονες να σας ρημάξουν τα κουνούπια, να σας χαλάσουνε τα κλιματιστικά κι όταν τα φτιάξετε να καίνε δέκα ευρώπουλα την ώρα και να σας φάει η αϋπνία πάνω απ΄ όλα!  


Τίνα Βάμβουρα


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld