Δήμος Κοζάνης: Αποφάσισε την σταδιακή παραλαβή των αδέσποτων, την στείρωσή τους και έπειτα την επανένταξη

Συνάντηση στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης παρουσία των κ.κ. Γακίδη Ζώη (προϊσταμένου της ∆ιεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας), του Αντιδημάρχου Κοζάνης Παναγιώτη Αποστολίδη, του δικηγόρου του Δήμου Κοζάνης κ. Χάρη Τζήμκα και του προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου «Στοργή» κ. Δημήτρη Λιάνα πραγματοποιήθηκε σήμερα (03/07) το πρωί προκείμενου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα των αδέσποτων.  

Έπειτα από μια κουβέντα που διήρκεσε μία ώρα περίπου, αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός όλων των αδέσποτων ζώων από το καταφύγιο του φιλοζωικού σωματείου «ΣΤΟΡΓΗ» στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης σε διάστημα το αργότερο δύο μηνών. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παραλαβή 10-12 σκυλιών ημερησίως από συνεργεία του Δήμου Κοζάνης, τα οποία θα μεταφέρονται σε χώρο που έχει νοικιάσει ο δήμος για το συγκεκριμένο σκοπό. Εκεί θα δέχονται την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, θα στειρώνονται και σε βάθος χρόνου (χωρίς να διευκρινιστεί το πόσο ακριβώς θα κρατούνται εκεί ) θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον (όπως προβλέπει ο νόμος), περιφερειακά της πόλης αλλά και σε τοπικά διαμερίσματα.
 
Παρά τις αντιρρήσεις  του κ. Λιάνα , αφού σύμφωνα με τον ίδιο ο απεγκλωβισμός των ζώων θα έπρεπε να γίνει σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου (δηλ. σε διάστημα περίπου 8-10 μηνών από σήμερα, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην πόλη και τα περίχωρα) σε συνδυασμό με κάποιες δράσεις που θα  προβάλουν την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, τελικώς η δική του πρόταση δεν εισακούστηκε. 

Μάλιστα στην ερώτησή του για το πού ακριβώς βρίσκεται αυτός ο χώρος που έχει νοικιάσει ο Δήμος Κοζάνης και στον οποίο θα μεταφέρονται προσωρινά τα σκυλάκια, δεν πήρε καμία συγκεκριμένη απάντηση.

Τα έξοδα σίτισης για το διάστημα των δύο μηνών που τα αδέσποτα ζώα θα παραμείνουν στο καταφύγιο της Νέας Νικόπολη Κοζάνης, θα τα αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης.


kozan.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld