Καθαριστικά προϊόντα που ΔΕΝ είναι ασφαλή για τα κατοικίδιά μας


Τα  περισσότερα καθαριστικά του σπιτιού μας δυστυχώς είναι τοξικά τόσο για εμάς όσο και για τα κατοικίδιά μας. Συστατικά όπως η χλωρίνη, η αμμωνία, το χλώριο, οι γλυκολαιθέρες και η φορμαλδεΰδη ή μεθανάλη, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε ενήλικες και παιδιά.

Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο καθώς, σύμφωνα με έρευνες, οι ουσίες αυτές έχουν συνδεθεί με ασθένειες όπως καρκίνος, αναιμία, ηπατική και νεφρική βλάβη.


Τοξικά συστατικά και οι επιπτώσεις τους στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα

Αποφύγετε την αγορά ή τη χρήση των προϊόντων που περιέχουν αυτά τα συστατικά:


- Αμμωνία: Χρησιμοποιείται σε απολυμάνσεις φούρνων, γυαλιών και ανοξείδωτου χάλυβα. Η αμμωνία καίει τους βλεννογόνους και συμβάλλει στη παρουσίαση του άσθματος. Εάν αναμιχθεί με λευκαντικό, δημιουργεί ένα δηλητηριώδες αέριο που μπορεί να είναι θανατηφόρο για τα μικρά ζώα.

- Χλώριο: Χρησιμοποιείται σε απολυμαντικά, καθαριστικά λεκάνης, καθώς και σε απορρυπαντικά πιάτων. Επίσης χρησιμοποιείται για να καθαριστούν τα φίλτρα του καφέ και οι πισίνες. Μπορεί να προκαλέσει ζάλη, εμετό και λαρυγγικό οίδημα. Αποφύγετε αυτό το συστατικό και να είστε προσεκτικοί όταν αφήνετε το κατοικίδιό σας να βουτά στην πισίνα.

- Γλυκολαιθέρες: Βρίσκεται στα καθαριστικά τζαμιών, καθαριστικά χαλιών και προϊόντα για αφαίρεση τοπικών λεκέδων. Συνδέεται με την αναιμία, βλάβη των πνευμόνων, καθώς και νεφρική βλάβη στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα.

- Φορμαλδεΰδη: Χρησιμοποιείται σε προϊόντα όπως σαπούνια, ακόμη και σε ορισμένα σαμπουάν για κατοικίδια. Είναι καρκινογόνος ουσία και μπορεί να συμβάλει στην παρουσίαση άσθματος.
 

Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να συνεχίσετε τον καθαρισμό με τοξικά απορρυπαντικά, φροντίστε να:

-Tα βάλετε κάπου που το κατοικίδιό σας δεν έχει πρόσβαση
-Ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε όταν το κατοικίδιο ζώο σας είναι στο ίδιο δωμάτιο 
-Αερίστε καλά το σπίτι μετά τον καθαρισμό του σπιτιού με τα συγκεκριμένα προϊόντα

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld