Επιστολή - καταπέλτης του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας για τις φόλες

Πόσα πόδια πρέπει να έχει ένα δολοφονημένο πλάσμα για να αντιδράσουμε για τον θάνατό του;

Δυστυχώς, στην Ελλάδα της οικονομικής - και όχι μόνο - κρίσης, συνυπάρχει παράλληλα και μια κρίση κοινωνική, μια κρίση ηθικών αξιών, με θύματα τα από φύση και θέση απόλυτα αδύναμα πλάσματα. Για άλλη μια φορά η πόλη μας εκτίθεται ανεπανόρθωτα από κύμα δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων. Τα πτώματα εξαφανίζονται από τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου άμεσα και στα κρυφά, εν είδει συνομωσίας, πριν ξημερώσει η μέρα και φανεί στο φως όλη η φρικαλεότητα της πράξης.

Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο θανάτωσης των αδέσποτων,
τα τάγματα εφόδου ανέλαβαν πάλι δράση και ο κόσμος βοά για τα γνωστα κέντρα που κατά καιρούς αναλαμβάνουν την βρώμικη επιχείρηση “εκκαθάρισης” της πόλης.


Ο απολογισμός του θανάτου είναι μεγάλος, τα θύματα δεκάδες:
περιοχή Lidl (πάνω από 10 σκυλιά), περιοχή αστυνομίας (4 σκυλιά), οδός Κεντρικής (πάνω από 10 γάτες), Άνω Σέλι (20 σκυλιά), Πανόραμα, Προμηθέας,Τσερμένι, οι γειτονιές της πόλης γέμισαν φόλες. Ζωές μεημερομηνία λήξης, που καθορίζονται από τη δική μας αθλιότητα….


Ψυχές που δολοφονήθηκαν άγρια, εικόνες φρίκης αποτυπωμένες στα άψυχα μάτια τους,
που όμως έχουν την ικανότητα να σου διαπερνούν την ψυχή και να καθηλώνονται εκεί μέχρι να βρεθούν απαντήσεις. Μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή, τα άδεια μάτια τους είναι σίδερο πυρωμένο που περνάει στην ψυχή σου. Κλαις, ουρλιάζεις, καταριέσαι.... Για τους ανθρώπους με ευαισθησίες, που έχουν τα μάτια της ψυχής τους ανοιχτά, οι φρικαλεότητες αυτές δεν σβήνουν εύκολα.


Προειδοποιούμε τους δολοφόνους ότι, όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας τους, αυτή θα είναι πολύ βαριά, όχι επειδή το θέλουμε εμείς, αλλά επειδή το θέλει ο νόμος (ν. 4039/2012).


«Όποιος βασανίζει, κακοποιεί, μεταχειρίζεται βάναυσα οποιοδήποτε είδος ζώου ή ασκεί πράξη βίας κατ΄ αυτού όπως ιδίως δηλητηρίαση ….τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια ΚΑΙ χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 € καθώς ΚΑΙ με διοικητικό πρόστιμο 30.000 για κάθε ζώο».


Την επόμενη φορά που οι δολοφόνοι θα τολμήσουν να απλώσουν το φρικαλέο χέρι τους πάνω σε αθώα και άκακα πλάσματα ας αναλογιστούν την τιμωρία που τους περιμένει. Περιμένουμε οι διωκτικές αρχές, αστυνομία και εισαγγελία, να κινηθούν αυτεπάγγελτα όπως επιτάσσει ο νόμος και να αναζητηθούν οι δράστες με την δέουσα σοβαρότητα για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, γιατί είναι σίγουρο ότι, αν τα θύματα των δηλητηριάσεων ήταν άνθρωποι, οι δολοφόνοι θα είχαν εντοπιστεί και τιμωρηθεί προ πολλού.


Ας αναλογιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και την σοβαρή διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, που προκαλείται όχι μόνο από την πιθανότητα τέτοια βαριά δηλητήρια να έρθουν σε επαφή με μικρά παιδιά, αλλά και από το γεγονός ότι δεν γίνεται υγειονομικη ταφή των πτωμάτων,όπως επιτάσσει ο νόμος, αλλά πετιούνταισωρηδόν παράνομα στις χωματερές.


Η βαναυσότητα απέναντι στα ζώα συνιστά ηθικό υποβιβασμό του ανθρώπινου είδους. Πρέπει επιτέλους η φωνή μας ενάντια σε τέτοια βαναυσότητα να γίνει δυνατή και να φτάσει παντού.


Βέροια 16/09/2012
Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας – ΖΩ.Η.
www.zoipets.weebly.com
zoipets@gmail.com

veriotis-veria.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld