Θεσσαλονίκη: Καταγγέλουν κακοποίηση και θανάτους ζώων στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα



Με επιστολή της η ΠΦΠΟ, η ΠΣΕΖΣ, το Φιλοζωικό σωματείο Πυλαίας – Χορτιάτη « Η Αγάπη» καθώς και φιλόζωοι εθελοντές του στρατοπέδου Κόδρα Θεσσαλονίκης καταγγέλουν θανάτους ζώων στο στρατόπεδο. 

'' Επί δύο χρόνια, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εθελοντών, δεν βρίσκεται δυστυχώς κανένας αρμόδιος να προστατεύσει από την κακοποίηση και τους βίαιους θανάτους τα άτυχα ζώα που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, από τα χέρια ενός ψυχοπαθούς υπερήλικα, που με την συγκατάθεση και ανοχή του ΣΥΠΠΑΖΘ και του Δήμου Καλαμαριάς, έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα στον χώρο και διαχειρίζεται τις ζωές τους.

Από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι και σήμερα, 25 τουλάχιστον σκύλοι έχουν βρει φρικτό θάνατο στον χώρο, φέροντας τραύματα με εμφανείς δαγκωματιές από άλλα σκυλιά. Οι εικόνες κανιβαλισμού που έχουν αποτυπωθεί σε σωρεία φωτογραφιών, βίντεο και σε έγγραφα καταγγελιών προς τις αρμόδιες Αρχές, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε καμιά λήψη μέτρων εναντίον του εν λόγω ατόμου. 


Καταγγελίες, μηνύσεις, αστυνομία, εισαγγελικές εντολές, ποινικές δικογραφίες χωρίς κανένα αντίκρισμα, αφού το εν λόγω άτομο εξακολουθεί να παραμένει ανενόχλητο στον χώρο κακοποιώντας τα ζώα. 

Είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη πολιτεία επί 2 χρόνια να μην ενδιαφέρεται κανείς αρμόδιος για την τήρηση της νομοθεσίας, μόνο και μόνο επειδή τα θύματα είναι ζώα και όχι άνθρωποι, γιατί στην δεύτερη περίπτωση ο εν λόγω «κύριος» θα είχε πεταχτεί έξω εξ αρχής και θα είχε λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του. 

Θέτουμε όλες τις αρμόδιες Αρχές - Δήμο Καλαμαριάς, ΣΥΠΠΑΖΑΘ, αστυνομία, εισαγγελία Θεσσαλονίκης - ενώπιον των ευθυνών τους. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.''

Εστάλη μάλιστα από τους ίδια πρόσωπα αίτημα για την έκδοση εισαγγελικής προσωρινής διάταξης για  παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων συντροφιάς προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης:

''Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,
 

Σε περιφραγμένο χώρο του εγκαταλειμμένου πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, φιλοξενείται από το 2011 αριθμός αδέσποτων ζώων (σκύλων) του Δήμου Καλαμαριάς. Τα ζώα αυτά, αρχικά περί τα είκοσι σε αριθμό και σήμερα περί τα σαράντα, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, ηλεκτρονικά σημασμένα και επανενταγμένα στον χώρο από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης). Ο εν λόγω χώρος, όπου τα ζώα σιτίζονται, καθαρίζονται και φροντίζονται από εθελοντές φιλόζωους, δημιουργήθηκε άτυπα με την συναίνεση του Δήμου Καλαμαριάς και του ΣΥΠΑΖΑΘ με σκοπό την προστασία αφενός των δημοτών και αφετέρου των ίδιων των ζώων.




Σε οίκημα του ίδιου χώρου διαμένει αυθαίρετα και ο 75χρονος κ. Παρασαλίδης Χαράλαμπος (Μπάμπης), ο οποίος παλαιότερα και για κάποια χρόνια μαζί με άλλους εθελοντές φιλόζωους της περιοχής τάιζε αδέσποτα. Με το πέρασμα του χρόνου και μετά την περίφραξη του συγκεκριμένου χώρου αυτοχρείστηκε, με την ανοχή και συγκατάθεση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, «διαχειριστής» του χώρου και παρά τις έντονες διαφωνίες των υπολοίπων εθελοντών - οι οποίοι συμμετέχουν σε καθημερινή βάση στην καθαριότητα, την φροντίδα και στο τάισμα των ζώων - ως προς τις μεθόδους διαχείρισης των ζώων, αυτός ανέπτυξε συμπεριφορές παράνομες, που είχαν σαν αποτέλεσμα την κακοποίηση και τον βίαιο θάνατο πολλών ζώων και ειδικότερα.



Παρά το γεγονός ότι εντός του χώρου έχουν κατασκευαστεί από τους εθελοντές τέσσερις εσωτερικές περιφράξεις και επί μέρους αύλειοι χώροι, ώστε να διαχωρίζονται και να φυλάσσονται χωριστά τα ζώα ανάλογα με την ιδιαιτερότητά τους και τις ανάγκες τους (μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, κουτάβια και ανήλικα κλπ) και να υπάρχει αρμονική συμβίωση μεταξύ τους, ο εν λόγω κύριος, επιδεικνύοντας μια άνευ προηγουμένου αλλόκοτη και παράδοξη συμπεριφορά, ανοίγει σε μόνιμη βάση τις εσωτερικές πόρτες ασφαλείας με συνέπεια τα ζώα να ενοποιούνται, να αλληλοσπαράσσονται και να «φαγώνονται» μεταξύ τους. Οι εθελόντριες χώριζαν εκ νέου τα σκυλιά στα τμήματα και αυτός την επόμενη μέρα τα ξαναένωνε «για να τα ελέγχει όλα μαζί», όπως έλεγε. Και οι 25 σκύλοι που έχουν βρει φρικτό θάνατο στον χώρο έφεραν τραύματα με εμφανείς δαγκωματιές, ενώ υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει τα σκυλιά να τρώγονται μεταξύ τους. Οι εικόνες κανιβαλισμού που έχουν αποτυπωθεί σε σωρεία φωτογραφιών, αλλά και σε έγγραφα καταγγελιών προς τις αρμόδιες Αρχές, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε καμιά λήψη μέτρων εναντίον του εν λόγω ατόμου για την προστασία των φιλοξενούμενων ζώων. Επίσης, ενώ τα ζώα ζουν στον περιφραγμένο χώρο, ο «Μπάμπης» τα αφήνει ελεύθερα να βγαίνουν έξω με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται περαστικοί περιπατητές.



Στις εύλογες διαμαρτυρίες των εθελοντών προς τον «Μπάμπη» για την επικίνδυνη και απαράδεκτη συμπεριφορά του, απαντά με απειλητικές εκφράσεις του τύπου ότι «δεν αγγίζεται από τον νόμο», ότι «θα κάνει ό,τι θέλει και κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτα», ότι εάν καταγγελθεί και εκδιωχθεί από τον χώρο «θα σκοτώσει και τα ζώα και τις εθελόντριες». Τουλάχιστον 2 φορές οι εθελοντές κάλεσαν το 100 στον χώρο (17-11-2012 και 19-11-2012) για να επιληφθούν του θέματος, αλλά δυστυχώς του εγένοντο μόνο προφορικές συστάσεις και καμιά διαδικασία αυτοφώρου.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω περιστατικά κακοποίησης των ζώων που συνέβησαν στον χώρο :


α) Τον Αύγουστο του 2011 βρέθηκε σκοτωμένο το πρώτο σκυλί και στις 03/11/2012 βρέθηκε το 2ο. Ο «Μπάμπης» ισχυριζόταν ότι κάποιος άγνωστος χρησιμοποιούσε τα σκυλιά για να εκπαιδεύσει pitbul για κυνομαχίες (!). Στην απορία των φιλόζωων πώς γίνεται να εισέρχεται άνθρωπος σε περιφραγμένο και κλειδωμένο χώρο με 50 σκυλιά δεν μπορούσε φυσικά να απαντήσει επιμένοντας στα μυθεύματά του.


β) Επίσης βρέθηκαν σκοτωμένα από δαγκωματιές, στις 20/03/2012 σκύλος ονόματι Πάκο, στις 24/03/2012 τρία σκυλιά (το ένα απεβίωσε αργότερα από σηψαιμία στο κτηνιατρικό κέντρο του κ. Ψυχογιού), στις 16/06/2012 ο Μούργος, στις 20/06/2012 η Τζόυ, τον Ιούλιο 2012 η Μπελα κουτάβι 3 μηνών, στις 19/08/2012 ο Σωτήρης και πολλά άλλα, (σχετικά σας καταθέτουμε τον μακροσκελή κατάλογο των θυμάτων).


γ) Στις 24/03/2013 φαγώθηκε εντός του χώρου μαύρο νεαρό πιτμπουλ από άλλα σκυλιά και σας καταθέτουμε το σχετικό βίντεο που τράβηξε περαστικός.





δ) Πρόσφατα, στις 31/01/2013 ο κ. Παρασαλίδης, πιθανώς σε κατάσταση μέθης και ευρισκόμενος εκτός εαυτού επιτέθηκε σε εθελόντριες οι οποίες κατάφεραν να βγουν από τον περιφραγμένο χώρο, κλείδωσε τις πόρτες, έβγαλε και επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα, έβριζε, πετούσε πέτρες, ενώ στη συνέχεια ούρησε (!) πάνω στα σκυλιά, τα οποία άρχισαν να γαυγίζουν και αυτός τα χτυπούσε μα σιδερόβεργα στο κεφάλι, κάτι που κάνει επανειλημμένα όταν προσπαθεί να χωρίσει τα σκυλιά που μαλώνουν μεταξύ τους (για το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε καταγγελία, αλλά απέφυγε το αυτόφωρο).

Οι εθελοντές για την αντιμετώπιση του προβλήματος και στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να συνετιστεί ο «Μπάμπης», ώστε να έχει τα σκυλιά χωρισμένα στα επί μέρους τμήματα και να μην τα βγάζει έξω, προέβησαν σε επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον Πρόεδρο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ κ. Ζαμπέτογλου, ήδη από τον Αύγουστο του 2012, αλλά και πρόσφατα προς τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη, πλην όμως, παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους, ουδέν έπραξαν για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, με αποτέλεσμα ο εν λόγω «κύριος» να εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διαβιεί παράνομα στον χώρο και να διαχειρίζεται με αυτόν τον απαράδεκτο, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο τρόπο τις ζωές τόσων ζώων. Την προσπάθειά αυτή των εθελοντών στήριξαν με προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις τους προς τους αρμόδιους, Πρόεδροι τοπικών Φιλοζωικών συλλόγων, καθώς και η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Νατάσα Μπομπολάκη.


Επειδή ο χώρος αυτός έχει διατεθεί προσωρινά για τα ζώα και η παραμονή, διαβίωση εκεί του εν λόγω ατόμου δεν στηρίζεται σε καμιά νομική βάση ή σχέση με κάποια αρμόδια αρχή.


Επειδή, ο κ. Παρασαλίδης αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί προς τις συστάσεις των εθελοντών φιλόζωων, αντίθετα η ως άνω εμμονική συμπεριφορά του, δείχνει ότι πρόκειται για άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ότι η παραμονή του στον χώρο και ενασχόλησή του με την διαχείριση των ζώων με τον προαναφερθέντα τρόπο, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους.


Επειδή την υποτιθέμενη προσφορά του κ. Παρασαλίδη σε σχέση με την φροντίδα των φιλοξενούμενων ζώων, είναι έτοιμοι να την αναλάβουν με ουσία και ποιότητα οι εθελοντές, οι οποίοι ούτως ή άλλως με την καθημερινή τους παρουσία στον χώρο συμβάλλουν το μέγιστο στην φροντίδα τους, σε συνεργασία πάντα με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ.


Επειδή οι φιλόζωοι εθελοντές που επί χρόνια φροντίζουν και περιθάλπουν και με δικά τους έξοδα τα φιλοξενούμενα στον Κόδρα ζώα, απελπισμένοι από την απροθυμία των αρμοδίων να επιλύσουν επιτέλους αυτό το πρόβλημα, προσφεύγουν ενώπιόν σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε να προστατευθεί η ευζωία, αλλά και η ίδια η ζωή των ζώων, που βρίσκεται σε καθημερινή διακινδύνευση από την παράνομη συμπεριφορά του «Μπάμπη».


ΖΗΤΟΥΜΕ


α) Όπως με εισαγγελική διάταξη, για τους λόγους που αναφέρουμε στο ιστορικό, διαταχθεί η άμεση απομάκρυνση του Χαράλαμπου Παρασαλίδη από τον χώρο του στρατοπέδου Κόδρα, λόγω επικείμενου κινδύνου της ζωής των διαβιούντων ζώων και να του απαγορευθεί η είσοδος στον χώρο, προκειμένου να αναλάβουν την φροντίδα των ζώων τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία και οι εθελοντές φιλόζωοι, που ήδη συμμετέχουν στην διαχείριση του χώρου, οι οποίοι θα συνεχίσουν την συνεργασία με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και τον Δήμο Καλαμαριάς και θα φροντίσουν για την ευζωία των ζώων.


β) Να ασκηθεί με βάση το υλικό που θέτουμε υπ΄ όψιν σας αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη κατά του κ. Χαραλαμπου Παρασαλίδη για κακοποίηση ζώων και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων συντροφιάς.''





8 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΣΑΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΙΝΑΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΥΡΗΣΕ ΕΠΤΡΕΠΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗ
    ΜΑΡΟΥΣΑ ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως ο αλητης αυτος εχει τις πλατες του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και του δημαρχου Καλαμαριας, το σωματειο του οποιου προισταμαι "Συμπονια με αριθμο προτωδικειου θεσσαλονικης 9436 της 23/05/2013" εκανε ενεργειες, καλεσα προσωπικα την αστυνομια και τους ειπα οτι ο χωρος ειναι της αρχαιολογικης υπηρεσιας τον οποιο με την ανοχη του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και του δημου Καλαμαριας ο Μπαμπης καταπατα, ουτε αυτο εκανε να ιδρωσουν τα αυτια κανενος ομως.
    Οι φωτο που αναρτησατε απο τα δολοφονημενα ζωακια ειναι δικες μου οταν τα βρηκα την επομενη ακριβως ημερα της δολοφονιας τους.
    Ουτε αυτο ηταν αρκετο και η αστυνομια μου δηλωσε οτι χωρις ενταλμα του εισαγγελεα δεν μπορουν να μπουν μεσα στο χωρο αλλα ουτε και στο σπιτι που εχτισε εκει πανω σε αρχαιολογικα ευρηματα.
    Η εντολη του εισαγγελεα ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΠΟΤΕ ουτε για την καταπατηση γης της αρχαιολογικης υπηρεσιας, πραγμα που σημαινει οτι δεν θα ληξει ποτε αυτη η κατασταση του κολλαστηριου.
    Αυτο το κρατος μπαζει δυστυχως απο παντου, δεν λειτουργει τιποτε και αποδειξη αυτου ειναι η αδιαφορια, η ανεχεια, η συγκαλυψη.....η οπως αλλιως θελετε να το πειτε που πλεον αγγιζει και τον χωρο της λεγομενης αδεκαστης δικαιοσυνης.
    Το ΣΥΠΠΑΖΑΘ μπροστα μου με αυτοκινητο μετεφερε και εγκατελειψε 5 κουταβια μεσα σε ενηλικα ζωα για να γλυτωσει απο τις ευθυνες που του αναλογουν τοσο του ιδιου οσο και του δημαρχου Καλαμαριας για τα πεταμενα κουταβια και την περιθαλψη τους, ενα εξ αυτων καταφερα να δωσω με υιοθεσια στην Πιερια και τα αλλα 4 εγιναν βορα των μεγαλων.
    Δεκαδες πεθαιναν απο παρβο και μορβα επισης.
    Καθε φορα που ζητουσα απο αυτον τον αλητη να μου πει που ειναι καποιο απο αυτα μου ελεγε το εδωσα καπου και ειναι καλα, ποτε στοιχεια, ποτε ονομα, ποτε τιποτε, ετσι εξαφανιστηκαν ολα τα κουταβια που εφταναν εκει απο το ΣΥΠΠΑΖΑΘ χωρις να μπορω να ξερω τον τελικο αριθμο των κουταβιων.
    Αποδειξη ολων αυτων ειναι οτι την περασμενη εβδομαδα ο βενζινας που βαζω καυσιμα μου ειπε, (τα δυο κουταβακια της σκυλας μου που δεν ειχα τι να τα κανω τα πηγα στου Κοδρα στον Κο Μπαμπη).
    Το κολλαστηριο ζει και βασιλευει, γεμιζει κι αδειαζει με φονικα, μπαινουν ζωα και βγαινουν νεκρα.
    Καθε κολλαστηριο εχει την ιδια δομη, ειναι παρανομο, ονομαζεται κυνοκομειο του δημου (του καθε δημου) και η εξοντωση ειναι υποθεση ενος μηνα περιπου.
    Το σωματειο μας μαζευει στοιχεια για ενα αλλο κολλαστηριο, αυτο του Πολυγυρου Χαλκιδικης που συντομα θα κινηθουμε δικαστικα επισης.
    Εθελοντης μας μετεφερε μεγαλοσωμο ζωο και στην επισκεψη του σε ενα μηνα περιπου δεν ηταν το ζωο εκει, θελετε την δηλωση του αρμοδιου αντιδημαρχου;
    Κρατηθειτε λοιπον......μου ειπε στο τηλεφωνο κατα λεξη, ενα πρωι ο σκουπιδιαρης (που ονομαζουν εξειδικευμενο προσωπικο) πηγε και ειχαν κλεψει τα σκυλια μαζι και το δικο σας !!!!!!!!.....αυτα τα ζωα που τα ονομαζουν κοπροσκυλα και που στην καλυτερη των περιπτωσεων τα πυροβολουν στα χωρια της Χαλκιδικης, αυτα τα κοπροσκυλα καποιος μπηκε και τα εκλεψε !!!!!!!!!
    Ελεος δημοτικοι αρχοντες γιατι στο τελος οπως λεει και το τραγουδι θα μας πουνε και μακακες.
    Για την ιστορια και την αληθεια θα σας πω ποιος ειναι ο Μπαμπης Παρασαλιδης, ειναι ενας πρωην αυτοφορακιας που για τις αξιοποινες πραξεις του εγκαλεστηκε στο παρελθον απο την Ελληνικη δικαιοσυνη (ισως τοτε λειτουργουσε, σημερα παντως δεν λειτουργει να ειστε βεβαιοι) αυτος λοιπον ο αυτοφορακιας ειναι ο υπευθυνος για την ευζωια των αδεσποτων του δημου Καλαμαριας και του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld