4/10: Δεν έχουν φωνή αλλά έχουν δικαιώματα και σήμερα γιορτάζουν


 4 Οκτωβρίου σήμερα και έφτασε η μέρα όπου γιορτάζουμε παγκοσμίως για τα ζωάκια μας και το δικαίωμά τους στην ζωή. 


Φέτος αποφασίσαμε να μην πούμε πολλά. Άλλωστε μιλήσαμε και πέρυσι για το πως καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και για τα δικαιώματα των ζώων αναλυτικά. 


Είναι γεγονός βέβαια, πως όσες φορές και να τα πούμε, όσες φορές και να φωνάξουμε, μερικές χώρες, όπως και η Ελλάδα, ούτε που έχουν ακούσει για αυτά τα 14 άρθρα, ή μάλλον καλύτερα, δεν θέλουν να έχουν ακούσει.


Η μικρή κοινωνία μας νοσεί και και κανείς δεν θέλει να κάνει τίποτα  Οι νόμοι πλέον έχουν καταλυθεί και δεν διαφαίνεται σωτηρία γιατί δεν υπάρχει βούληση. Οι ζωές αθώων ψυχών βασίζονται στα χέρια των ανθρώπων και κάποια από αυτά είναι άρρωστα και επικίνδυνα.


Στην χώρα μας καλλιεργήθηκε η νοοτροπία της απαξίωσης και της ασέβειας των ζώων, τα οποία ζουν τη δική τους κόλαση. Οι άνθρωποι δεν κατανοούν πως αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους τη σοβαρότητα και να αναλάβουμε δράση.


Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η ψυχή είναι ίδια για όλα τα πλάσματα, παρόλο που το σώμα τους είναι διαφορετικό. Η αγάπη, η συμπόνια, ο σεβασμός προς τα ζώα, είναι δείγμα πολιτισμού, ανθρωπιάς και ηθικής ανύψωσης του ανθρώπου και της κοινωνίας. 


Συνάνθρωποι θυμηθείτε: Εμείς τη φτιάξαμε στραβή αυτή την κοινωνία! Ας ταπεινωθούμε λίγο και εμείς, ας διώξουμε τον εγωισμό μας, ας καταλάβουμε ότι τα ζώα δεν φταίνε τίποτα για τα κακά που μας βρίσκουν και ίσως τότε σωθούμε όλοι...


Δείτε το βίντεο της Ζαχαρούλας Λογοπάτη






dogw0rld.blogspot.gr


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld