Φ.Σ. Κερατέας ''Προκρίς'': Προστατέψτε τα ζώα, είναι κομμάτι της ζωής μας!

 Σήμερα 4 Οκτωβρίου γιορτάζουν τα ζώα!

Οι φίλοι μας, που μας προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και την ζεστασιά τους...

Από εμάς του ευαισθητοποιημένους και πολιτισμένους ανθρώπους δεν ζητούν και πολλά πράγματα. 


Περιμένουν λίγο δροσερό νερό και φαγητό. Περιμένουν να σεβαστούμε τα δικαιώματα τους..Όλα τα ζώα γεννιούνται με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.


Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά....


Περιμένουν ακόμα να καταγγείλουμε όποιον φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ή τα εγκαταλείπει έκθετα ή αδέσποτα ..


Αν τα ζώα μιλούσαν, θα μας ζητούσαν να σεβαστούμε το δικαίωμα τους στη ζωή , θα ζητούσαν αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους στη γη. 


Αν τα ζώα μιλούσαν θα μας ζητούσαν αγάπη, όπως αυτά απλόχερα ξέρουν και τη δίνουν , μόνο με ένα χάδι μας.


Θα μας ζητούσαν να μην τα βασανίζουμε , έστω κι αν δεν τα θέλουμε κοντά μας. Τα ζώα νοιώθουν και εκφράζονται, χαίρονται , λυπούνται και πονάνε . Ας μην το ξεχνάμε , έστω κι αν δεν μας το λένε στη γλώσσα μας. 


Σε όλο τον κόσμο τιμάται η μέρα των ζώων. Για μας τους πολίτες, τα φιλοζωικά σωματεία, τις διάφορες ομάδες που αγωνιζόμαστε για την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων η 4η Οκτωβρίου δεν είναι μια επετειακή ημέρα. Είναι ημέρα προβληματισμού, σκέψεων, αποφάσεων, αγώνα για τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη μας, τα οποία οι περισσότεροι τα αντιμετωπίζουμε ως κατώτερα όντα ή ως απλά αντικείμενα. 


"Η έλλειψη βίας οδηγεί στην υπέρτατη ηθική, που είναι κι ο σκοπός όλης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να κάνουμε κακό στα ζώα, θα είμαστε ακόμα απολίτιστοι", έλεγε ο Αμερικανός εφευρέτης, Τόμας Έντισον!!!

Tο Φιλοζωικό μας Σωματείο Κερατέας Προκρίς, συνεχίζει την προσπάθεια για τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας και ζητά τη δική σας συνειδητή βοήθεια για να γίνει πραγματικότητα, η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων...Ας τα προστατέψουμε, ας τους δώσουμε τη χαρα που τους αξίζει! Γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής μας!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

 Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας ''Προκρίς''

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld