Δεκατέσσερα νεκρά ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα μέσα σε δέκα μέρες


Δεκατέσσερα νεκρά ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα βρήκε μέσα σε δέκα μέρες κλιμάκιο από την Ανδαλουσία που επισκέφθηκε τις περιοχές Natura 2000, Αντιχάσια Όρη - Μετέωρα και Κόζιακα μετά από πρόσκληση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.


Η ομάδα που αποτελούνταν από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους , επισκέφθηκε στο διάστημα 8-18 Οκτωβρίου χωριά και κυνηγητικές περιοχές προκειμένου να τις «καθαρίσει» από φόλες και δηλητήρια. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα, Ψήλωμα, Αύρα και Κονισκό) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, και Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν συνολικά 11 νεκρά ζώα και υπολείμματα 4 δολωμάτων (7 σκυλιά, 1 αλεπού, 1 κοράκι, 1 χελώνα και 1 σκαντζόχοιρος). 



Τις επόμενες μέρες η Ευρωπαϊκή Ομάδα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στον καθαρισμό χωριών του δήμου Καλαμπάκας (Κρύα Βρύση, Αγιόφυλλο και Καστράκι) από τα δηλητήρια που πέφτουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Τελικά βρέθηκαν άλλα 3 νεκρά ζώα (2 σκυλιά, 1 αλεπού) και δηλητηριασμένη τροφή που είχε χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για να εξετάσει το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα με τίτλο: «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


e-typos.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld