Δεν δίνουν άδεια για στειρώσεις στους εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους


Την αγανάκτησή τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ.  Αθανάσιο Τσαυτάρη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  & η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων διότι όπως λένε το ΓΕΩΤΕΕ  αρνείται να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη  άδεια  στους εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους  , που έχουν υποβάλλει εδώ και  μήνες τα δικαιολογητικά τους  , για την διενέργεια στειρώσεων περιστασιακού χαρακτήρα.


Η επιστολή συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζουμε για πολλοστή   φορά την έκπληξή μας αλλά και την οργή  μας για την αδράνεια , την ύποπτη  σιωπή και  την έμμεση  αποδοχή του υπουργείου  σας στην καταπάτηση  των νόμων της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας  σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Είναι γνωστό ότι το ΓΕΩΤΕΕ  αρνείται να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη  άδεια  στους εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους  , που έχουν υποβάλλει εδώ και  μήνες τα δικαιολογητικά τους  , για την διενέργεια στειρώσεων περιστασιακού χαρακτήρα , σε μια προσπάθεια μείωσης του ανεξέλεγκτα πια αυξανόμενου  αριθμού των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας.

Παρά τις επανειλημμένες  ενστάσεις μας το  Υπουργείο  συνεχίζει να μην παίρνει θέση  στην απαράδεκτη αυτή στάση  του ΓΕΩΤΕΕ , το οποίο συνεπικουρείται  στην παρανομία αυτή  και από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο , του οποίου  η Πρόεδρος  είναι Αντιπρόεδρος  του ΓΕΩΤΕΕ.

Αναρωτιόμαστε αν το υπουργείο σας  διαφυλάσσει με την στάση του αυτή τα  οικονομικά συμφέροντα των 4000  κτηνιάτρων , εις βάρος της εικόνας  της χώρας  ολόκληρης  σε όλο τον κόσμο  με τα εκατομμύρια αδέσποτα που κυκλοφορούν παντού ;


Αναρωτιόμαστε  ,αν οι  διαπλοκές και τα  οικονομικά συμφέροντα  των ημετέρων που,  ως γνωστόν , έφεραν την χώρα μας  στην σημερινή οικτρή  θέση, εξακολουθούν να  υπάρχουν και να δρουν στο Υπουργείο  σας , εις βάρος του συμφέροντος  της χώρας ;

Τα εκατομμύρια αδέσποτα  για να στειρωθούν και να γίνει μια αξιόλογη προσπάθεια περιορισμού τους ,χρειάζονται την συνεργασία των Ελλήνων αλλά και των  ευρωπαίων εθελοντών.

Τι φοβούνται επιτέλους οι έλληνες  κτηνίατροι και αντιδρούν τόσο ακραία ;

Προς τι λοιπόν αυτή  η απαράδεκτη στάση  και δυστοκία  του υπουργείου  σας ;

Προς τι αυτή η ακατανόητη εκ μέρους υπηρεσιακών  σας παραγόντων αγνόηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας;


Προς τι αυτή προκλητική αντίδραση των Ελλήνων Κτηνιάτρων και του ΓΕΩΤΕΕ;


Περιμένουμε επιτέλους το ΥΠΑΑΤ να πάρει θέση  και να υπερασπιστεί τον νόμο και το συμφέρον της χώρας και όχι αυτό  μιας χούφτας κτηνιάτρων .

Στις 15.11.2012 η Ομοσπονδία μας θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες , παρουσία ευρωβουλευτών από διάφορες χώρες ,με τις αρμόδιες  υπηρεσίες  της Ε.Ε  ακριβώς για τα θέματα αυτά.

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε στο υπουργείο σας θα επικρατήσει η λογική, η νομιμότητα και  το συμφέρον της χώρας .

myota.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld