Σώθηκε από ευθανασία και απέδειξε ότι τα αδέσποτα είναι τα καλύτερα κατοικίδια!

Αυτός είναι ο Οσκαρ. Εχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες και έχοντας διανύσει περισσότερα από 150.000 χλμ., ο Οσκαρ είναι αναμφισβήτητα ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
Στο Χόλιγουντ βάδισε στη Λεωφόρο της Δόξας. Στο Νεπάλ ήρθε σε επαφή με βουδιστές μοναχούς. Στην Ινδία απόλαυσε μια βόλτα με το παραδοσιακό τρίκυκλο τουκ τουκ. Στην Ιταλία στάθηκε ίσια μπροστά από τον Πύργο της Πίζας. Στη Γαλλία όρθωσε το μικρό ανάστημά του μπροστά από τον Πύργο του Αϊφελ. Στην Κένυα γνώρισε μέλη της φυλής των Μασάι...
 
Πριν από το μεγάλο ταξίδι της ζωής του, ο Οσκαρ ζούσε σε ένα κλουβί σε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων της Νότιας Αφρικής. Ακριβώς μία μέρα πριν θανατωθεί υιοθετήθηκε από μια νεαρή γυναίκα, την Τζόαν Λέφσον από το Κέιπ Τάουν. Το 2009 πραγματοποίησαν παρέα μια εξάμηνη περιοδεία για να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι τα αδέσποτα μπορούν να γίνουν τα καλύτερα κατοικίδια. Τρία χρόνια μετά, ξαναμπαίνουν σε αεροπλάνα, ελικόπτερα και… αερόστατα για νέους προορισμούς.





Εκεί που λάτρευαν τις γάτες

Μέχρι σήμερα, στον μαραθώνιο που έχει ξεπεράσει σε κόστος τα 300.000 ευρώ, ο Οσκαρ έχει γνωρίσει περισσότερους από 20.000 αδέσποτους σκύλους που ζουν σε καταφύγια και έχει «συνεργαστεί» με 66 φιλοζωικούς οργανισμούς. Στις αποσκευές του έχει κάμποσες ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθεί: από την Ιταλία που τον συνέλαβαν οι καραμπινιέροι έως τον… γάμο του με την αφεντικίνα του στο Λας Βέγκας! Στην Αίγυπτο, το πρόγραμμά τους ήταν πολύ γεμάτο. Ισα που πρόλαβαν να επισκεφθούν τις πυραμίδες. 



Πιστός για μια ζωή

«Ανεπιθύμητος». Αυτό ήταν το έγκλημα του Οσκαρ για το οποίο εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε καταφύγιο της Νότιας Αφρικής. Εκείνος ήταν τυχερός. Υπάρχουν όμως εκατομμύρια άλλοι σκύλοι που εξακολουθούν να είναι αδέσποτοι – το 80% των σκύλων του πλανήτη, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του Hyperlink. Ως γνωστόν, ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ο αδέσποτος σκύλος όμως που υιοθετείται είναι πιστός για μια ζωή. Αυτό το σύνθημα γάβγισε ο Οσκαρ έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. 



Λίγο πριν από την απογείωση

Ετοιμος να απογειωθεί ξανά για νέους προορισμούς, ο ατρόμητος Οσκαρ ποζάρει στη γενέτειρά του, το Κέιπ Τάουν. Από εκεί, πριν από οκτώ χρόνια, ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της ζωής του. Ηταν μόλις δύο ετών όταν τον είδε σε ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων και τον ερωτεύτηκε «με την πρώτη ματιά» η σημερινή αφεντικίνα του. Δέκα ετών σήμερα, δεν την αποχωρίζεται ούτε στιγμή. Στην ένθετη φωτογραφία, το... VIP κουτί μέσα στο οποίο ταξιδεύει ο Οσκαρ.





Από την Κόκκινη Πλατεία με αγάπη

Ενας από τους πρώτους 29 σταθμούς, το 2009, ήταν και η Ρωσία. Στο πλάι πάντα της αγαπημένης του Τζοάν, ο Οσκαρ επισκέφθηκε φιλοζωικά σωματεία της Μόσχας. Πριν φύγει, ξαπόστασε για λίγο στην Κόκκινη Πλατεία και πόζαρε για την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία. Εδώ τον βλέπετε μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου.

 


Αθήνα, Ρόδος, οι ελληνικοί σταθμοί

Κάθε σταθμός και μία αναμνηστική φωτογραφία με φόντο το σήμα κατατεθέν της πόλης. Στην Αθήνα, Οσκαρ και Λέφσον κατέφθασαν στα τέλη Μαΐου του 2009. Ηταν ο όγδοος σταθμός της εξάμηνης περιοδείας τους και ο πρώτος στην Ευρώπη. Για να πραγματώσει τον στόχο της, όπως είχε εξηγήσει τότε η Λέφσον μιλώντας στα «ΝΕΑ», χρειάστηκε να πουλήσει ακόμη και το σπίτι της. Σε μια προσπάθεια να δουν ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική περιφέρεια, είχαν επισκεφθεί και τη Ρόδο. Σε γενικές γραμμές, πάντως, βρήκαν τα πράγματα καλύτερα απ’ ό,τι  περίμεναν: ναι μεν πολλοί αδέσποτοι σκύλοι, όχι όμως αποστεωμένοι, που σημαίνει πως όλο και με κάποιο κοκαλάκι ξεγελάνε την πείνα τους. 


tanea.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld