Αλμωπία: Τραγική η κατάσταση με τα αδέσποτα - Προς διάλυση ο Φιλοζωικός Σύλλογος

Μπορεί σήμερα να είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ωστόσο στην Αλμωπία η κατάσταση με το θέμα των τετράποδων φίλων μας είναι δραματική.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα», κατά τη διάρκεια της οποίας περιγράφηκε η γενική κατάσταση η οποία σύμφωνα με τα μέλη έχει φτάσει στο απροχώρητο.


Όπως λένε, δεν υπάρχει καμία απολύτως βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας, η οποία μάλιστα είναι υποχρεωμένη να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα.


Αντίθετα, ο Σύλλογος καταγγέλλει τον Δήμο για πλήρη αδιαφορία και τονίζει πως η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά δεν αγγίζει ένα τόσο σημαντικό θέμα της κοινωνίας.


Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για διάλυση του Συλλόγου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική μας κοινωνία.


Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση αντίδραση και βοήθεια από την πολιτεία, τα μέλη του Συλλόγου είναι διατεθειμένα να ελευθερώσουν τα ζώα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κλουβιά και να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η πόλη της Αριδαίας.


Και αυτό θα υποχρεωθούν να το πράξουν, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν τόσα ζώα χωρίς να έχουν την παραμικρή βοήθεια.


Μία τέτοια απόφαση θα εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα και θα γεμίσει τις γειτονιές με άρρωστα και εξαθλιωμένα ζώα τα οποία θα αναπαράγονται και θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αδέσποτων ζώων.


Σίγουρα, αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τον Δήμο Αλμωπίας και να τον κάνει να σκεφτεί αποτελεσματικούς τρόπους να καταπολεμήσει αυτό το πρόβλημα, πάντα στα πλαίσια τους σεβασμού προς τα δικαιώματα των ζώων.


Γιατί και η διάθεση για εθελοντική προσφορά έχει τα όριά της…


aridaianews.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld