Γρεβενά: Αφανίζουν καθημερινά τα αδέσποτα με φόλες! Κάλεσμα διαμαρτυρίας


Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας είναι απίστευτο. Από την Παρασκευή το βράδυ 5/10/12, μια μέρα μετά την παγκόσμια ημέρα των ζώων και μέχρι σήμερα Δευτέρα 8/10/12, δεκάδες νεκρά ζώα, σκύλοι και γάτες, εντοπίζονται σε όλη την πόλη των Γρεβενών.

Κτηνίατροι της πόλης καταγγέλλουν ότι έχουν νοσηλεύσει δεκάδες ζώα αυτές τις μέρες, από διάφορες γειτονιές των Γρεβενών, δηλητηριασμένα από φόλες.


Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα αλλά καθαρή «επιχείρηση» εξόντωσης κάθε ζωντανού που κυκλοφορεί στην πόλη.

Μερικοί Γρεβενιώτες δεν ανέχονται δίπλα τους τίποτα άλλο ζωντανό εκτός από τους ομοίους τους.

Αυτός είναι ο πολιτισμός τους κι έτσι φροντίζουν για την ¨καθαριότητα¨ της πόλης. Σ΄ αυτούς λέμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους γιατί είμαστε πολλοί περισσότεροι αυτοί που αγαπάμε τα ζώα και από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε τέτοιες ενέργειες που ντροπιάζουν τον τόπο και τους πολίτες του να μη μένουν ατιμώρητες.

Στο άρθρο 16 παρ. α του νέου νόμου για τα ζώα , του 4039/2-2-12, αναφέρεται ρητά ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση και οποιαδήποτε πράξη βίας, όπως ιδίως η δηλητηρίαση κ.λ.π., κ.λ.π.

Οι παραβάτες των διατάξεων αυτού του άρθρου τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλ.(5000) έως δεκαπέντε χιλ (15000) ευρώ».


Στο άρθρο 21 όπου αναφέρονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα και στην παρ.3, λέει ότι αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων είναι τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αμφιβάλλουμε αν η Δημοτική Αστυνομία των Γρεβενών το γνωρίζει…


Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια συσπείρωσης όλων των πραγματικά φιλόζωων που νοιάζονται τόσο για τα δικά τους ζώα όσο και για τα αδέσποτα, τα οποία δε φέρουν καμία ευθύνη ούτε για το πώς κατέληξαν να ζουν στους δρόμους, ούτε για το ότι εμείς αντί να ανοίξουμε τον κάδο προτιμάμε να αφήσουμε τη σακούλα με τα σκουπίδια απ΄έξω και το ΄βρωμιάρικο΄ αδέσποτο να τη σκίσει.
Θέλουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σταματήσει αυτή η ντροπή με τις φόλες που μόνο αμορφωσιά και έλλειψη παιδείας δείχνει.

STOP ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΤΩΡΑ.

Τις επόμενες μέρες θα μαζέψουμε υπογραφές , θα στείλουμε ψήφισμα στο Δήμο και θα ζητήσουμε να επέμβει εισαγγελέας.


Ας γίνει επιτέλους μια σοβαρή προσπάθεια από όλους μας.

star-fm.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld