Παιδί ή σκυλί;


Γράφει η Όλγα Μίαρη

Και τα δυο αν γίνεται! "Αν παιδιά, σκυλιά δεν έχεις, δεν ξέρω πώς να ζεις αντέχεις!".

Και βέβαια δεν εννοώ αν είσαι 20χρονος, αλλά αν είσαι άνω των 25 και δεν έχεις δοκιμάσει την ομορφιά και την πληρότητα που σου δίνει η φροντίδα ενός ζώου ή η δημιουργία οικογένειας, είναι κάτι που σίγουρα θα σε μετατρέψει σε εγωιστή και εγωκεντρικό.

Το να κάνεις παιδιά ή να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο, σου φέρνει ευθύνες, αλλά μαζί και χαρά.

Το πρώτο παιδί είναι δύσκολο, γιατί ακόμα δεν εχεις αποφασίσει να αφήσεις τον εαυτό σου για να προσφέρεις σε κάποιον άλλο, δεύτερο, τρίτο, έχεις πια μάθει τη ροή και ξέροντας τι να κάνεις, είσαι πιο γρήγορος και αποτελεσματικός.

Όποια δύσκολη δουλειά κι αν ολοκλήρωσες, αν δεν έχεις τα κότσια να αναλάβεις εξ ολοκλήρου την ανατροφή ενός παιδιού, δεν ξέρεις τι θα πει φροντίδα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκυλιά. Γαβγίζουν, ζητούν την τροφή τους, τη βόλτα τους, έχουν τα χούγια τους και περιμένουν από σένα να τους τα ικανοποιήσεις.

Χωρίς αντάλλαγμα, άντε ένα γλείψιμο στα χέρια και μια κουνιστή ουρά.

Κι όμως, νιώθεις πλήρης, γεμάτος, ακόμη και τις ώρες που τρέχεις να προλάβεις το σουπερμάρκετ ανοιχτό για να πάρεις τροφή, ακομη κι όταν οι γείτονες σε πρήζουν για τα γαβγίσματα των σκυλιών, αγανακτείς, αλλά συνεχίζεις να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες τους και τις μαθαίνεις, για να τις προλαβαίνεις.

Δεν έχω τίποτα εναντίον ενός ανθρώπου που αποφασίζει να μην το κάνει συνειδητά.

Είναι τουλάχιστον ειλικρινής, δεν υιοθετεί και μετά παρατάει, δεν συλλαμβάνει και μετά τρεχει να “ρίξει” το παιδί στα σκουπίδια.

Έχω όμως πολλά με εκείνους που είναι τόσο ανεύθυνοι, ώστε να εγκαταλείπουν το σκυλί τους και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό για το ξεφόρτωμα ενός παιδιού.

Όλοι μας στην αρχή φοβόμαστε να αναλάβουμε ευθύνες, όμως όταν το κάνουμε, βλέπουμε τη χαρά στα μάτια τους, καθρεφτίζεται η αγάπη πάνω τους!  Και αυτή η ανταμοιβή είναι τεράστια!

Ξεκινώντας για να πάρεις ένα σκυλί ή γάτα,, αμφιταλλαντεύεσαι, αλλά όταν το αποφασίσεις, δείχνεις να μη σε τρομάζει τίποτα.

Ξαφνικά αντέχεις περισσότερα, τρέχεις, χαιδεύεις, καθησυχάζεις και η ζωή σου μοιάζει να απέκτησε ένα νέο νόημα.

Να ξέρεις ότι τα μπασταρδάκια είναι υπέροχα! Συνδυάζουν τις ράτσες και αυτομάτως σε κάνουν μη ρατσιστή!

Την επόμενη φορά που θα κοντοσταθείς έξω από τη βιτρίνα ενός pet shop που πουλάει ζώα, προχώρα λίγο πιο κάτω και αναζήτησε το πρώτο αδέσποτο που θα εμφανιστεί ή ένα σχετικό site στο διαδίκτυο.

Δεν θα σου κοστίσει τίποτα πρώτα απ΄όλα, αλλά θα σου χαρίσει τόσα πολλά!


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld