Σκύλος συνοδός αναπήρου δέχθηκε κλωτσιές από καταστηματάρχη


San Antonio, Texas - Κατάστημα που πουλάει στρώματα κρεβατιού, έβγαλε έξω με κλωτσιές, ανάπηρο βετεράνο του στρατού, γιατί είχε μαζί του σκύλο-συνοδό αναπήρου.

O Adan Gallegos, υπηρέτησε στο Ιράκ και συμμετείχε στη σύλληψη του Σαντάμ Χουσεΐν. Έχει 70% αναπηρία, κατάθλιψη και πάσχει από μετατραυματικό στρες (severe PTSD).



Ο σκύλος συνοδός και προστάτης του ονομάζεται Bootz, είναι ειδικά εκπαιδευμένος, έχει επίσημη πιστοποίηση, ταυτότητα και φοράει φανέλα με διακριτικό σήμα.

Ο Bootz έχει καλή συμπεριφορά, και προσφέρει στον Gallegos, ανεκτίμητες υπηρεσίες. Τον ξυπνάει όταν έχει εφιάλτες και του υπενθυμίζει να πάρει το φάρμακό του, τον ηρεμεί όταν παθαίνει κρίσεις πανικού και τον προειδοποιεί όταν κάποιος βρίσκεται πίσω του.

Οι σκύλοι συνοδοί επιτρέπεται να μπαίνουν σε καταστήματα, ρεστοράν και σε όλους τους δημόσιους χώρους.
 

Ο ιδιοκτήτης William Gholson του καταντήματος Billy Bob's Beds στο San Antonio, Texas κλώτσησε επανειλημμένα το σκύλο συνοδό και τον Gallegos ενώ οι υπάλληλοί του καταστήματος άσκησαν λεκτική βία και τον προσέβαλαν.

Ο Gallegos προσέφυγε στο δικαστήριο και απαιτεί αποζημίωση ώστε να τιμωρηθούν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άσκηση βίας σε άτομο με ειδικές ανάγκες.


hellenicrevenge.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld