Η αστυνομία δεν άσκησε τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ένας κακοποιημένος σκύλος


Κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Κάποιοι όμως αρνούνται να αποβάλλουν την τακτική του "ωχαδερφισμού" και τη νοοτροπία  που πλανάται "μα καλά με σκύλους θα ασχολούμαστε τώρα;" παρόλο που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και άπτεται των καθηκόντων τους. 


Στην περίπτωση της επαναλαμβανόμενης καταγγελίας για δύο κακοποιημένα ζώα στο Μαρκόπουλο Αττικής, ίσχυσε το δεύτερο με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το ένα, το οποίο αντικαταστάθηκε από ένα κουτάβι καταδικασμένο να ζήσει στις ίδιες άθλιες συνθήκες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των φιλοζωικών φορέων που με επιστολή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,καταγγέλλουν τη στάση και τις ενέργειες του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος.
 
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Στην Ομοσπονδία μας απευθύνθηκε ο κ. Στεφανάκης, κάτοικος Μαρκοπούλου Αττικής για να ζητήσει την βοήθειά μας για περιστατικό κακοποίησης δύο σκύλων από τον ιδιοκτήτη τους, κ. Αλαγιάννη Σταύρο που διαμένει στην οδό Ε. Δρίτσα 7 Μαρκόπουλο Αττικής.

Ο καταγγέλλων πριν την επικοινωνία μας, είχε ήδη απευθυνθεί στην Δημοτική Αστυνομία Μαρκοπούλου, από τις 9/6/2012, η οποία - σύμφωνα με την συνημμένη έκθεση αυτοψίας - αρκέστηκε να καταγράψει μόνο την δυσοσμία που αναδυόταν από το κτίσμα, χωρίς ωστόσο να ενδιαφερθεί για τις παραβάσεις ευζωίας και την κακοποίηση που συντελείται κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.4039/2012 ΦΕΚ 15 Α.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε, στο σημείο έσπευσε μέλος της Ομοσπονδίας μας που διαπίστωσε την ακρίβεια των καταγγελλομένων. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης, είχε τα δύο του κυνηγόσκυλα μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά στην ταράτσα της μονοκατοικίας του. Τα κλουβιά ήταν μεταλλικά, με μεταλλικό στέγαστρο και εν μέσω καλοκαιριού αναπτύσσουν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από θερμοπληξία. (επισυναπτόμενες φωτογραφίες)

Άμεσα, ο κ. Στεφανάκης και το μέλος της Ομοσπονδίας μας, πήγαν στο Α.Τ. Μαρκοπούλου ώστε να καταγγείλουν το περιστατικό. Εκεί ο Αξιωματικός υπηρεσίας τους πληροφόρησε ότι στο παρελθόν είχε σχηματιστεί ξανά δικογραφία εις βάρος του ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια θετική έκβαση στην ευζωία των ζώων, όπως εμφανώς διακρίνεται στις φωτογραφίες.

Πέρασαν τρεις μήνες, και αυτόφωρη δίωξη δεν ασκήθηκε στον εν λόγω ιδιοκτήτη. Αντ' αυτού, στο κτίσμα βρέθηκε μία υπηρεσία (πιθανόν Υγειονομικό ή Κτηνιατρική) και αφού του έγιναν συστάσεις, την επόμενη μέρα "εξαφάνισε" τον έναν σκύλο και στην ίδια θέση τοποθέτησε ένα κουτάβι.

Ο καταγγέλλων μετά τις υποδείξεις μας, έδωσε εκ νέου συμπληρωματική κατάθεση για τις νέες εξελίξεις, όμως δυστυχώς ούτε αυτή την φορά έπραξε η αστυνομία τα δέοντα.


ΠΦΠΟ - ΠΣΕΖΣ

animalscare.gr

1 σχόλιο:

  1. Απλουστατα οι @#@^&(% οι μπατσοι για να μην δειξουν οτι δεν εκαναν τιποτα,αλλα ταυτοχρονα και να μην κανουν τιποτα,ενημερωσαν το Υγειονομικο και κατα την αποψη τους εκαναν το καθηκον τους!!!
    ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld