Η ιστορία της Λίλη που έδωσε ελπίδα σε όλα τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά


Αυτή είναι μια ιστορία που έχει το ίδιο τέλος με τα παραμύθια! Πρόκειται για την Lily, ένα μικροσκοπικό Ντάτσχουντ (dachshund) 2 κιλών που εγκαταλείφθηκε  να πεθάνει μέσα σε ένα χάρτινο κουτί, το οποίο έδεσαν με ταινία. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό το παραμύθι είναι ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία! Όταν ο David Gregory βρήκε την Lily πριν 2.5 χρόνια, είχε κακοποιηθεί άσχημα και έπασχε από μια άσχημη λοίμωξη για την οποία δεν έλαβε θεραπεία με αποτέλεσμα να χάσει ένα μέρος από την κάτω γνάθο της.

Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία και το άρρωστο κουτάβι μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων στην Νέα Υόρκη και από εκεί στο νοσοκομείο ζώων. Η Cyndi West, που έχει αφιερώσει την ζωή της στα dachshunds, πήρε ένα τηλεφώνημα από το καταφύγιο και πήγε να δει το κουτάβι. Όπως η ίδια περιέγραψε, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Το υποσιτισμένο κουτάβι ονομάστηκε Lily και έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη μέλος της οικογένειά της.

Μια τοπική εφημερίδα έγραψε την ιστορία της Lily και ξαφνικά οι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να εντοπιστούν τα άτομα που κακοποίησαν την Lily. Πράγματι βρέθηκαν και κρίθηκαν ένοχοι για κακοποίηση. Κάποιοι φίλοι της Cyndi West θέλησαν να γράψουν ένα παιδικό βιβλίο για την Lily με τον τίτλο "Lily in the Box"
Το βιβλίο περιγράφει: ''Η Lily είναι ένα ευγενικό σκυλί με πολλούς φίλους. Ωστόσο, η ζωή της δεν ήταν πάντα ευτυχισμένη. Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία για ένα πολύ ιδιαίτερο μικρό σκυλί και το ταξίδι που την έφερε εκεί που είναι σήμερα.''


Περίπου την ίδια εποχή, το καταφύγιο ζώων ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για ένα νέο κτίριο και είχε μαζέψει ένα σημαντικό ποσό για αυτό το σκοπό. Στη συνέχεια όμως μια ισχυρή καταιγίδα  χτύπησε και όλα τα χρήματα θα έπρεπε να διατεθούν για την επισκευή του υπάρχοντος καταφυγίου, το οποίο είχε ζημιές. Έτσι η Cyndi West αποφάσισε να δωρίσει τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου για τη χρηματοδότηση του νέου στεγάστρου.

Χάρη λοιπόν στις ενέργειες πολλών ανθρώπων η κακοποίηση για την Lily έγινε παρελθόν και αντικαταστάθηκε με μια νέα υπέροχη ζωή. Η Lily με την σειρά της έδωσε  τεράστια ελπίδα και βοήθεια σε άλλα αδέσποτα ζώα. Το βιβλίο αφιερώθηκε σε όλα τα εγκαταλελειμμένα, ανεπιθύμητα σκυλιά και γάτες που δεν ένιωσαν την αγάπη καθώς σε αυτούς που τα διέσωσαν και τα αγάπησαν χωρίς να περιμένουν τίποτα σαν αντάλλαγμα.

Το βιβλίο τελειώνει με την φράση "Υπάρχουν λιβάδια να τρέχει , λουλούδια να μυρίζει και πεταλούδες να κυνηγήσει. Η Lily είναι πιο ευτυχισμένη από ό, τι υπήρξε ποτέ, γιατί έχει βρεί για πάντα το σπίτι της.''

dogw0rld.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld