Διοικητής απομάκρυνε σκυλιά από στρατόπεδο και τα παράτησε στο βουνό να πεθάνουν!

Προς όλα τα ζωοφιλικά σωματεία, φιλόζωους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το πρωί στο Στρατόπεδο 388 ΠΑΠ Σαπών με εντολή του Διοικητή Μ.Μ. Ταγματάρχη, 4 σκυλιά τα οποία ζούσαν στο στρατόπεδο, απομακρύνθηκαν και τα παράτησαν στο βουνό καταδικάζοντάς τα σε αργό θάνατο!!! Η δικαιολογία ήταν ότι τα σκυλιά ήταν άρρωστα και απειλούσαν την υγιεινή του στρατοπέδου. 



Ένα από τα σκυλιά είχε όντως καλαζάρ μια ασθένεια η οποία δεν είναι κολλητική στον άνθρωπο ούτε στα άλλα ζώα και μάλιστα το ζώο είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία του καθώς φροντίσαμε γι αυτό. 

Έπειτα από μαρτυρίες φαντάρων και στελεχών του στρατοπέδου ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και εμείς και πολλά άλλα Ζωοφιλικά Σωματεία. Αμέσως ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο με πρόθεση να βρούμε μια λύση ώστε να επιστρέψουν τα σκυλιά απ το βουνό και να αποφασίσουμε τι μπορεί να γίνει εφόσον δεν θέλανε να επιστρέψουν στο στρατόπεδο. Αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε υποχώρηση και δεν υπήρχε πρόθεση για συνεργασία. 

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Ταξιάρχο της 4ης ΤΑΞΥΠ για να τον ενημερώσουμε για το περιστατικό αλλά και πάλι εισπράξαμε αδιαφορία και άρνηση επιβολής οποιασδήποτε ποινής αλλά και απαξίωσης του ήδη υπάρχοντος νόμου για τα ζώα λέγοντάς μας ότι εδώ ισχύουν άλλοι νόμοι. 

Καταλάβαμε λοιπόν ότι στο Στρατό υπάρχει αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των στελεχών και δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουν το λάθος τους. Σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγουμε νομικές διαδικασίες μιλήσαμε ξανά με τον Διοικητή Μ.Μ. ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του και επιμένει ότι έκανε το σωστό και δεν μπορεί να πάρει πίσω την απόφασή του για λόγους Ηθικής!!!!!

Έτσι και εμείς για τους δικούς μας λόγους ηθικής αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που προβλέπει ο νόμος. Ξεκινήσαμε ήδη να κάνουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα το φτάσουμε στα άκρα, θα ενημερώσουμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους αρμόδιους φορείς. Θα φτάσουμε μέχρι και στον Αρχηγό της ΓΕΕΘΑ.


Έχουμε την στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών σωματείων και ευχαριστούμε την κυρία Μπομπολάκι για την βοήθεια και την υποστήριξη προς το σωματείο μας. Στη χώρα μας υπάρχουν νόμοι και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι πάνω από αυτούς!! Ζητάμε δικαιοσύνη για αυτά τα ζώα που καταδικάστηκαν σε αργό θάνατο.

Παρακαλώ προωθήστε παντού σε μέσα και οργανώσεις θα χρειαστούμε υποστήριξη… τα ζώα έχουν δικαιώματα και εμείς είμαστε η Φωνή τους.
 


ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld