Καστοριά: Δηλητηριάζουν τα αδέσποτα για να απαλλαχθούν από την λύσσα!


Το ένα κρούσμα λύσσας στο νομό Καστοριάς έφερε το νέο μεγάλο κύμα φόλας που δηλητηρίασε πολλά ζώα, πολλά απ΄αυτά κατοικίδια που είχαν το θράσος να κυκλοφορούν χωρίς να ντρέπονται στην πόλη και τα χωριά του νομού Καστοριάς. Μάλιστα πολλά απ΄αυτά ήταν και στειρωμένα και εμβολιασμένα, αλλά εδώ παίζεται το "και όποιον πάρει ο χάρος".


Νιώθουμε και κατανοούμε απόλυτα την αγωνία και τον φόβο των πολιτών
σχετικά με την ενδεχόμενη εξάπλωση μιας θανατηφόρας νόσου και συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους.


Δυσκολευόμαστε όμως πάρα πολύ να δείξουμε κατανόηση για τα "δραστικά μέτρα" που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν σκορπίζοντας για άλλη μια φορά το θάνατο σε πολλά αδέσποτα αλλά και κατοικίδια και καταγγέλλουμε την πρακτική της φόλας, ακόμα και σ΄αυτή την περίπτωση "πρόληψης".


Μάλλον είναι οικονομικότερη και γρηγορότερη λύση η φόλα από τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και επί τη ευκαιρία την καταγραφή των αδέσποτων, κάτι που εκκρεμεί βασανιστικά ενώ είναι υποχρέωση των δήμων και δεν φαίνεται να το έχει πάρει κανένας αρμόδιος στα σοβαρά. Στα σοβαρά των πράξεων και όχι των υποσχέσεων.


Υπενθυμίζουμε πως τα νέα πρόστιμα για κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώων είναι από 5.000 ως 15.000 ευρώ και καλούμε όλους και όλες εσάς να σπάσετε επιτέλους την σιωπή και την συνενοχή σας και να καταγγείλετε εντός 24ώρου οποιοδήποτε σχετική πράξη στην αστυνομία.
 
 
Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld