Λάρισα: Σκόρπισαν τον θάνατο στο κτήμα της κ. Σταματάκη - Το κράτος σφυρίζει αδιάφοραΤο θέαμα που αντικρίσαμε εχθές το βράδυ όταν πήγαμε στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων της κας Αλέκας Σταματάκη στο Χειμάδι της Λάρισας ήταν φρικιαστικό. Πέντε ζώα νεκρά, άλλα 3 σε κρίσιμη κατάσταση και κάποια που φαίνεται να ξεπέρασαν τον κίνδυνο, αλλά με εμφανή τα σημάδια του πόνου που πέρασαν..  


Ο φωτογραφικός φακός δεν μπορεί να αποδώσει την μυρωδιά του θανάτου και την αγωνία που είναι αποτυπωμένη στο πρόσωπο των νεκρών ζώων. Ζώα που πέθαναν μέσα σε φρικτούς πόνους, όπως εκατοντάδες άλλα που πεθαίνουν καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς να έχουν την «τύχη» να βγουν οι φωτογραφίες των πτωμάτων τους στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο..
 


Για μια ακόμη φορά, κάποιοι αποφάσισαν χωρίς κανένα ενδοιασμό να ξεμπερδεύουν με τα ζώα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν βρίσκονται καν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Και μόνο η παρουσία τους μέσα στα χωράφια ενοχλεί.. Η κα Σταματάκη έχει αναμφίβολα ευθύνες για τον μεγάλο αριθμό ζώων που έχει μαζέψει. Όμως πολύ μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι κάτοικοι της περιοχης που χρόνια τώρα έχουν μετατρέψει το κτήμα της κας Σταματάκη σε σκουπιδοντενεκέ των ανεπιθύμητων ζώων. Οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για τον θόρυβο και την βρωμιά που προκαλούν τα ζώα της κας Σταματάκη, είναι αυτοί που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να αφήνουν να γεννά η σκύλα τους και να αφήνουν τα κουτάβια στην κα Σταματάκη, ή να τα πετάνε στον δρόμο απ’όπου τα μαζεύει. Είναι οι ίδιοι που παρατάνε τα κυνηγόσκυλα τους (όταν γεράσουν και δεν τους είναι πια χρήσιμα) στα βουνά και στα λαγκάδια, να πεθάνουν από πείνα και δίψα.

Απείρως μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι αρμόδιοι φορείς (κράτος, δήμοι) που τόσα χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα, βολεύονται με την κατάσταση και δεν κάνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012, αλλά και τους προγενέστερους, όλοι οι δήμοι της χώρας είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων. Και όμως ελάχιστα καταφύγια έχουν γίνει, και αυτά ακόμα λειτουργούν με άκρως προβληματικό τρόπο.. Τέλος τις μεγαλύτερες ευθύνες έχουμε όλοι εμείς οι πολίτες, που δεχόμαστε παθητικά τις κακοποιήσεις των ζώων (όπως όλα τα άλλα που συμβαίνουν γύρω μας), κουνάμε το κεφάλι, λέμε «κρίμα το καημένο» και προχωράμε παρακάτω.. Όλοι εμείς που όταν βρίσκουμε ένα παρατημένο κουτάβι εξαντλούμε την φιλευσπλαχνία μας με ένα τηλέφωνο στην φιλοζωική, όπου απαιτούμε επιτακτικά «να έρθουν να το μαζέψουν», χωρίς να σκεφτόμαστε ότι οι φιλοζωικές αποτελούνται από εθελοντές που χωρίς να λαμβάνουν επιχορήγηση από πουθενά, μαζεύουν και περιθάλπτουν τα ζώα στα σπίτια τους, σε βάρος της προσωπικής τους και επαγγελματικής ζωής.. Όλοι εμείς που ξέρουμε μόνο να απαιτούμε να κάνει ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ κατι για όλα τα κακά και τα στραβά που συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς να είμαστε διατεθειμένοι να κουνήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι, γιατί «έλα βρε καημένε, που να μπλέκω τώρα»..

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ (όπου ανήκει το καταφύγιο) ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ Κας ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012


• Τηλεφωνικό κέντρο δήμου Τεμπών: 24953-50400
• Γραφείο Δημάρχου: 54953-50401
• Fax: 24950-22410
• E-mail: makrixor@otenet.gr


Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld