Φόλες στη Κατερίνη: ''Χόμπι'' που σκοτώνει για τέταρτη φορά σε ένα μήνα


Σήμερα ημέρα Τετάρτη 21/11/2012 γίναμε μάρτυρες της αποτρόπαιης πράξης και της ασυνειδησίας αυτών που σκορπούν το θάνατο εδώ και ένα μήνα δηλητηριάζοντας τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα της πόλης μας. Το τελευταίο καιρό η δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων αποτελεί θλιβερό χόμπι κάποιων «συνανθρώπων» μας που δυστυχώς δολοφονούν ''εν ψυχρώ''. 

Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός έχουμε δηλητηριάσεις: στις 27/10/2011 στην ευρύτερη περιοχή του ΚΤΕΛ, στις 17/11/2012 στην περιοχή του κεντρικού πάρκου, στις 19/11/2012 στην Ολυμπιακή Ακτή και σήμερα στο πάρκο του Ευκαρπίδη. 

Οι περιοχές αυτές είναι κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους καθημερινώς οι άνθρωποι που έχουν ένα ζώο συντροφιάς κυκλοφορούν, ενώ κάθε απόγευμα είναι χώρος συγκέντρωσης παιδιών. 

Οι δολοφονίες ΔΕΝ είναι λύση. Παρά τα όσα πιστεύουν ορισμένοι, οι φόλες αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…Πρόκειται για δηλητήριο σε ελκυστική και βρώσιμη μορφή και είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδάκι να μπει στον πειρασμό να το δοκιμάσει αν το βρει μπροστά του παίζοντας στο πάρκο ή στην αυλή του. 

Πρέπει όλοι να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι ιδιοκτήτες αφενός θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους με την πρώτη δυσκολία και ο Δήμος σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την περισυλλογή, την εξασφάλιση στέγης και την περίθαλψη των αδέσποτων δημιουργώντας κατάλληλες δομές. 

Oι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, μην τους αφήνετε ατιμώρητους. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο α σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του Ν. 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, οποιαδήποτε πράξη κακοποίησης των ζώων συμπεριλαμβανομένης της ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ θεωρείται αντικείμενο αυτεπάγγελτης δίωξης και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Οι ψυχές αυτές δεν ενοχλούν κανένα, τα περισσότερα αδέσποτα τα φροντίζουν οι φιλόζωοι της κάθε περιοχής, τα οποία μάλιστα φροντίζουν και να στειρώσουν με δικά τους έξοδα!

Εκ μέρους των συμπολιτών σας που έχουν αγανακτήσει βλέποντας σε όλη την πόλη αδέσποτους σκύλους να ξεψυχάνε από τις φόλες που ασυνείδητοι έριξαν με στόχο να τα "ξεφορτωθούν"…
 
 
Ζωοφιλική Εθελοντική Δράση Κατερίνης
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld