Διέσωσαν σκύλο που έτρωγε πέτρες για να επιβιώσει


Ο 18 μηνών Joey βρέθηκε σε ένα δρόμο της Πολιτείας του Μισισίπι να τρώει πέτρες από την πείνα του. Ήταν έτοιμος να πεθάνει από ασιτία, όταν τελικά διασώθηκε από το τοπικό καταφύγιο. 


Όταν βρέθηκε ήταν τόσο λεπτός που διαγράφονταν τα κόκκαλά του μέσα από το δέρμα του. Μετά βίας στεκόταν στα πόδια του. Είχε εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί, αφού είχε να τραφεί μήνες. Ενάμιση ετών και ζύγιζε μόνο λίγα κιλά παραπάνω απ' ότι ένα κουτάβι.

Ο κτηνίατρος είπε πως ο Joey είναι ο πιο αδύνατος σκύλος που έχει δει ποτέ . Μετά από εξετάσεις βρέθηκε πως έτρωγε πέτρες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ικανοποιήσει την πείνα του και να παραμείνει ζωντανός. Ο κτηνίατρος έπρεπε να αφαιρέσει 14 ή 15 μεγάλες πέτρες από το παχύ έντερο και το στομάχι του Joey. 

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός της εγκατάλειψης αλλά ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι κανείς δεν έκανε τίποτα για να τον βοηθήσει όλο αυτό το διάστημα. Ο άνθρωπος που τον έσωσε άκουσε ότι ο ιδιοκτήτής του ήταν στη φυλακή για αρκετούς μήνες. Όμως πως είναι δυνατόν μια ολόκληρη πολιτεία  να γυρίσει την πλάτη του σε ένα τέτοιο θέαμα;

O Joey αρχίζει να ανακάμπτει και έχει κερδίσει ήδη δύο κιλά. Το προσωπικό τον έχει αγκαλιάσει και ο Joey νομίζει πως είναι συνεχώς το κέντρο της προσοχής τους! Λόγω των πετρών που έφαγε ο Joey πρέπει να περπατά οκτώ φορές την ημέρα. Οι κτηνίατροι ακόμα δεν γνωρίζουν σίγουρα αν θα υπάρξει μακροπρόθεσμη ζημιά από τις πέτρες. Ο Joey θα συνεχίσει να νοσηλεύεται για ακόμα ένα μήνα στην κλινική.
 

Η τοπική Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την εγκατάλειψη και κακομεταχείριση του Joey. Προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του χτυπώντας πόρτα - πόρτα στην γειτονιά του, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο.

Δείτε το βίντεο




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld